Wat te regelen als je baby is geboren?

zorgverzekering

Hoera! Je kindje is geboren! Hoewel je tijdens de zwangerschap al veel hebt geregeld voor je kindje, is dat na de geboorte nog niet allemaal klaar. Nadat je kindje is geboren moeten er nog best wel wat belangrijke dingen gebeuren. Zelf had ik in de zwangerschap al een lijstje gemaakt met dingen die moesten gebeuren in de kraamweek en daarna. Ook vulde ik hier dan al wat gegevens en telefoonnummers etc in, zodat ook mijn man dit eventueel kon doen. Dit scheelde ons een hele hoop gedoe en gestress.

Geboorteaangifte

Een van de eerste dingen die na de bevalling moet gebeuren is het aangeven van je kindje bij de burgerlijke stand. Dit moet binnen drie dagen na de geboorte. Tegenwoordig kan je in veel gemeentes ook online geboorteaangifte doen. Op de site van je gemeente kan je meer informatie vinden over deze procedure.

Geboortekaartjes

Meestal zoek je tijdens de zwangerschap al een mooi geboortekaartje uit wat je wilt gaan gebruiken voor je kind. Als je kindje is geboren dan heb je alle gegevens die er op moeten komen te staan. Je kan dan de kaartjes definitief gaan bestellen.

Inschrijven huisarts

Het is heel slim om je kindje direct in te schrijven bij de huisarts. Hier heb je het BSN nummer voor nodig, dat je van de gemeente krijgt. Wij hebben het bij onze derde zoon (onbedoeld) een beetje op z’n beloop gelaten maar toen we de huisarts nodig hadden, bleek het toch nog een gedoe om een afspraak te krijgen en hem in te schrijven. Beter doe je dat dus meteen.

Zorgverzekering

Binnen een aantal maanden moet je kindje zijn ingeschreven bij de zorgverzekering. Je wil voor je kindje natuurlijk de beste zorgverzekering uitzoeken. Het is fijn als je vooral al wat hebt gekeken wat je belangrijk vindt in een zorgverzekering. Je kunt op deze site verzekeringen vergelijken.

Uitvaartverzekering

Wat ook belangrijk is om te regelen, en ook meteen een van de minst leuke dingen, dat is de uitvaartverzekering. Vaak kan je je kind gewoon bijschrijven op de polis en zijn kinderen gratis meeverzekerd. Beter doe je dat meteen even, je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt. Hopelijk nooit!

Afbeelding is van Pixabay

Een reactie op “Wat te regelen als je baby is geboren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: