Barbecue DIY Ikea Hack

Ben je nog op zoek naar een uniek en geweldig Sinterklaascadeau? Ik wil jullie graag mijn DIY project laten zien. Dit maakte ik niet voor Sinterklaas, maar voor de tweede verjaardag van mijn middelste zoontje. Het is een houten BBQ geworden. Herinner je van de week nog het zelfgemaakte keukentje? Dat keukentje maakte ik met als basis nachtkastje Rast van Ikea. Met datzelfde nachtkastje maakte ik ook deze barbecue. Vind je hem niet geweldig?

Wij laten het hout meestal op maat zagen bij de zagerij van de bouwmarkt. Soms moet je bijbetalen, maar dat weegt voor mij niet op tegen de hoeveel werk die het mij bespaart.

Meubelpaneel:
52 x 5 cm
48,2 × 8,7 cm
2 plankjes van 29×19,5cm

Verder heb je nog nodig:
Nachtkastje Rast
broodtrommel Ordning
4 planksteuntjes Ekby Stödis
Deurknop Fagvlavik
Deurknop Attest (voor gereedschap aan de zijkant op te hangen)
2 pannenonderzetters Lämplig
4 keuken pootjes
Een grasmaaier wieltje
Zwarte en zilveren verf

Monteer de twee lange plankjes aan de voorkant van de barbecue. Het smalle plankje komt bovenin en het brede plankje komt onderaan. Bevestig met behulp van de plankdragers de twee plankjes aan de zijkanten. Boor nu een aantal gaatjes. In het voor paneel boor je de gaatjes voor de draaiknoppen van de barbecue. Wij hebben hier er drie zitten, maar misschien vind je vier knoppen leuker? Aan de rechter zijkant boor je ook weer twee gaatjes en bevestig je de zilveren deurknopjes. Hier kan weer mooi gereedschap aan opgehangen worden. Met een ijzerboortje boor je vier gaatjes in de broodtrommel, in elke hoek een. Daarna zet je de broodtrommel met niet al te lange schroeven vast aan nachttafeltje Rast. Het begint nu echt op een barbecue te lijken!

Nu kan je de vier pootjes onder de barbecue vastmaken. Dan komt hij net even meer op speelhoogte.
Het grasmaaier wieltje is een beetje lastig om aan de barbecue bevestigd te krijgen. Toch wilde ik aan de voorkant toch graag een wieltje erop, het maakt het geheel toch net even meer af! Ik zette een latje vast aan het keukentje. Op het latje bevestigde ik weer een korter stukje lat en daarop dan weer het grasmaaierwieltje. Nu hoef je de BBQ eigenlijk alleen nog maar te schilderen! Al het werk is nu bijna gedaan.

De plankjes en de bovenkant schilder je zwart. De rest van de bbq maak je zilver. Je kan de BBQ nu lekker gaan inrichten, er zijn een hele hoop leuke spulletjes te krijgen. De pannenonderzettertjes leg je in de broodtrommel, die onderzetters zijn vanaf nu je roosters van de BBQ! De grote spiezen die nu op de BBQ liggen heb ik zelf voor hem gemaakt. Ik vond alleen de stokken wel erg lang geworden, daarom heb ik die maar apart gelegd.

S heeft voor zijn verjaardag een geweldige set van Hape gekregen. Met barbecue spiezen erin. Er zaten ook een houten flesje mosterd en een flesjes ketchup bij. De sauzen die op de foto staan zijn voor de sier, de kinderen spelen nu met de houten flesjes. Bij hema kocht ik het kooksetje; een koksmuts, schortje en ovenwanten. De knijptang heb ik bij Action vandaan en het vlees kocht ik bij Lobbes. Lobbes heeft een heel uitgebreid assortiment kook- en winkelspulletjes.

Een reactie op “Barbecue DIY Ikea Hack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: