Bloggen in december

Wellicht hebben jullie het al gemerkt, maar het bloggen staat hier op het moment even op een lager pitje. Zo aan het einde van het jaar merk ik dat ik meer behoefte heb aan tijd voor mijzelf en voor mijn gezinnetje. Deze behoefte lijkt jaarlijks te ontstaan zo rond de adventperiode. Niet zo gek, want advent wordt niet voor niets de stille tijd genoemd. We leven in de vier donkerste weken van het jaar toe naar de kerst. In deze tijd kan het zijn dat je niet zo lekker in je vel zit, we blijven meer binnen, kaarsjes aan, gordijnen dicht… We keren een beetje in ons zelf. Dat hoort bij de tijd van het jaar.

image

Vorig jaar ervoer ik een gigantische druk waar ik zelf heel slecht tegen kan. Het kon toen niet anders vanwege mijn werk. Het was echt heel hard door bikkelen totdat ik kerstvakantie had. Nu is dat allemaal niet nodig. Kan ik ook toe geven aan de rust waar we zo naar verlangen. Ik ben tenslotte “thuisblijfmama” en bloggen doe ik erbij voor mijn plezier. Sinds ik gestopt ben met werken ben ik wel ook meteen fulltime gaan bloggen. In principe komt er elke dag gewoon een blog online. Soms wel met druk, van mijzelf, omdat ik gewoon graag het blogritme er in wil houden.

Die druk wil ik mezelf deze maand absoluut niet op leggen. Ik blijf in december wel bloggen, maar dan op onregelmatige basis. Gewoon wanneer ik zin èn tijd heb. Dat kan best wel elke dag of om de dag zijn, maar er kan ook gerust een paar dagen tussen zitten.

Ik had veel plannen voor deze maand, maar ik heb de knoop doorgehakt en ga deze  maand gewoon op de allereerste plaats genieten van mijn gezien, van de rust die wij zelf gaan nemen en van alle mooie en gezellige dagen, voordat mijn man weer lange tijd gaat varen. Deze maand heeft hij lekker lang winterverlof en daar gaan we dus nog even van genieten samen.

Als alle feestdagen achter de rug zijn, zal ik vanaf 1 januari gewoon weer het oude schema hervatten en dagelijks gaan bloggen.

Ik hoop dat jullie deze komende weken ook lekker kunnen genieten van wat meer tijd voor jezelf en je gezin. Ik ga er mijn best in ieder geval voor doen!

4 Comments on “Bloggen in december

    • Dank je wel! Inspiratie genoeg hier, daar ligt het niet eens aan. Maar eerst nu even andere belangrijke dingen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: