Boter kaas en eieren met schelpen DIY

Onze bruiloft schiet op! Nog maar een kleine twee maanden…. Een tijdje geleden vertelde ik dat ik goodiebags wilde gaan maken voor de kinderen die op onze bruiloft worden uitgenodigd. Inmiddels heb ik de goodiebags klaar voor de kindjes uit onze directe omgeving. Vandaag laat ik je zien welk spelletje ik daar zelf voor maakte. Een van de tips die kik kreeg was het spelletje boter kaas en eieren er in te doen. Ik vond op internet een versie met steentjes. Ik maakte hem met schelpjes. Het past helemaal in het strand thema!

boter kaas en eierenWat heb je nodig?

Per boter kaas en eieren spelletje heb je nodig:

  • Linnen of jute zakje
  • 10 schelpjes
  • verf
  • merkstift
  • liniaal

boter kaas en eieren schelpen

Hoe maak je het boter kaas en eieren spel?

Ik ben begonnen met het schilderen van de schelpen. De helft van de schelpen, vijf stuks dus, heb ik een kleurtje gegeven. De andere schelpjes heb ik hun normale kleur laten houden. Door schelpjes te schilderen kan je goed aangeven welke schelp voor welke deelnemer is. Eventueel zou je de schelp ook kunnen arceren met een kruisje en/of rondje of iets dergelijks. Ik moest heel wat schelpjes schilderen en mijn kinderen vonden het leuk om mij daarbij te helpen. Laat de schelpjes goed drogen.

boter kaas en eieren schelpenWe schilderden de schelpjes op een vuilniszak, gewoon aan de grote tafel. Dan kan je er gewoon goed bij.

boter kaas en eieren schelpenDan ga je het speelbord op het linnen of jute zakje maken. Hiervoor kan je een liniaal gebruiken. Zelf gebruikte ik gewoon een strookje papier dat ik zo breed had gemaakt als de binnenste baan. Aan beide zijden zette ik met merkstift een streep. Ik draaide het strookje papier 90 graden en nu zette ik weer twee strepen aan beide zijden van het papiertje.

boter kaas en eieren schelpenEn dat was het eigenlijk al! Ik vind het spelletje echt heel erg leuk geworden en ik hoop dat de kindjes het op onze bruiloft kunnen waarderen. Als ze zich even vervelen kunnen ze samen een spelletje spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: