Budget Challenge 5 avondmaaltijden voor 25 euro

Een paar weken geleden zag ik op de blog van Mamaliefde een leuke challenge voorbij komen. Namelijk 5 avondmaaltijden koken voor in totaal 25 euro. Dit sprak mij direct aan. Helaas was ik te laat om gelijk mee te doen, dus besloot ik voor mezelf om de challenge ook te doen, maar dan een paar weken later. Na mijn vakantie dus.

Sinds wij thuis suikervrij eten zijn de kosten voor de boodschappen maandelijks echt wel omhoog geschoten. Gezond eten is dus echt wel duurder. Daarom vind ik deze challenge nou zo leuk. Proberen om toch gezond eten op tafel te krijgen (èn suikervrij!), voor een minimaal bedrag. Door middel van vooruit te plannen wat we komende week gaan eten kan je al een heel deel van de kosten besparen. Het weekmenu is gemaakt, de boodschappen zijn in huis….

Ik ga deze uitdaging deze week dus aan. We zijn een gezin met 5 personen. Man, vrouw en drie kinderen (6 jaar, 4 jaar en 1 jaar). Volgens het Nibud kost het avondeten voor man gemiddeld €2,42, voor mijzelf €2,35 en voor de kinderen 2x €1,78 en €1,22. In totaal dus €9,55 per dag. Eigenlijk dan dus best een opgave om die 5 euro per dag te halen. Lees je deze week mee of het ons lukt?

2 Comments on “Budget Challenge 5 avondmaaltijden voor 25 euro

  1. Leuk dat je de challenge aangaat, vijf euro per dag lijkt niet veel. Omdat je er nu bewust mee om gaat. In de praktijk doen wij een keer in de zoveel tijd grote boodschappen en redden het daar aardig mee. Ben heel benieuwd naar je suikervrije recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: