Buik en Baby Bazaar in Den Helder

Afgelopen 7 januari was er in Den Helder de “Buik en Baby Bazaar” in Hotel Den Helder. Samen met mijn zus en haar vriendin ben ik er naar toe geweest. Toen ik zelf zwanger was, was ik dol op alles wat met zwangerschap en baby’s te maken had, dus ik vroeg of mijn zus zin had om er heen te gaan. Op internet had ik wel al gezien wat voor standhouders er zouden komen, maar verder had ik niet echt een idee wat ik ervan kon verwachten.

Buik en Baby Bazaar Den Helder

De Buik en Baby Bazaar werd gehouden op een binnenplaats in het hotel. Een mooie grote ruimte. Er stonden een hele hoop kraampjes. Alles was wel ruim opgezet. Ik vond het er niet heel erg druk. Je hoefde bijvoorbeeld niet te dringen voor de kramen. Het was meer een gezellige drukte.

Buik en Baby Bazaar Den HelderKraamzorg

Er waren twee kraamzorgbureaus aanwezig. De Kraamvogel en Omring de Waarden. Bij de Kraamvogel stonden er allemaal schaalmodellen op tafel van baby’tjes in de baarmoeder. Zo mooi om die ontwikkeling te zien. Mijn zus werd voorzien van een mooie oranje Dopper en een stapel met folders.

Verloskundigen

Ook waren er twee verloskundige praktijken aanwezig. Geboortecentrum Den Helder & omstreken en Verloskundigen Praktijk Den Helder & regio. Bij het Geboortecentrum Den Helder kon je raden hoeveel augurken er in de pot zaten. Zelf ben ik hier ook cliënt geweest, leuk om de meiden weer eens te zien! De Verloskundigen Praktijk Den Helder stond er met een echoapparaat. Supergaaf! Voor 5 euro kon je even binnengluren in je buik. De opbrengst hiervan ging naar het goede doel: Stichting Doe Een Wens.

Massage & Yoga

Seriene is een bedrijf waar je voor veel terecht kan. Denk hierbij ook aan kraamzorg, zwangerschapsyoga, baby & mama yoga, babymassage, zwangerschapsmassage etc. Zelf heb ik met mijn middelste zoontje, toen hij twee maanden oud was, een cursus babymassage gedaan (wel ergens anders). Wat een aanrader! Hij vond het heerlijk en we passen het nog steeds regelmatig toe. Hij is inmiddels 6! Het geeft zoveel ontspanning.

Buik en Baby Bazaar Den Helder

Dragen

Draag Je Liefde was er met een stand vol draagdoeken. Voor mij valt zo’n stand natuurlijk extra op omdat ik mijn kinderen ook veel heb gedragen. Een heel af en toe zelfs nog wel eens draag. Draag Je Liefde is van Eline en zij is draagconsulente. Je kan bij haar dus een consult nemen om te leren dragen met bijvoorbeeld een draagdoek. Ook verkoopt ze diverse merken draagdoeken.

Buik en Baby Bazaar Den HelderBekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapeute Bianca Huiberts was ook aanwezig op de beurs. Tijdens de zwangerschap kan je last krijgen van je bekken. Vaak kunnen simpele oefeningen of tips voor houding al helpen. Zelfs heb ik tijdens mijn laatste zwangerschap ook last gehad van bekkeninstabiliteit. En ik had eigenlijk ook nog vrij lang gewacht voordat ik contact opnam met een bekkentherapeute. Fijn dat er op de Buik en Baby Bazaar een bekkentherapeute aanwezig was. Dat maakt de stap toch kleiner om heen te gaan als je het wèl nodig hebt.

Buik en Baby Bazaar Den Helder

Baby Hope

Inmiddels wel vrij bekend geloof ik; Stichting Baby Hope. Zij zamelen ongebruikte kraammaterialen in die je niet nodig hebt gehad tijdens de bevalling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan watten, kraamverband, luiertape en kraammatrasjes. Stichting Baby Hope zamelt deze materialen in voor kraamprojecten in het buitenland. Het doel is om meer hygiëne te krijgen tijdens de bevallingen, waardoor de zuigelingensterfte zal afnemen.Op de website van Baby Hope kan je kijken waar er inzamelpunten in de buurt zijn.

Buik en Baby Bazaar Den Helder Fotografie

Fotografe Ettie van Ewijk maakte tijdens de Buik en Baby Bazaar foto’s. Ook kon je raden hoeveel spekjes er in de pot op tafel zaten. Ik zat best wel in de buurt trouwens! 😉 Ettie maakt prachtige zwangerschapsreportages, ook in de natuur. Zelf vind ik het zo mooi om jezelf op de foto te laten zetten tijdens de zwangerschap. Ik heb zelf ook foto’s van de zwangerschappen en daar ben ik nog altijd zó blij mee. Mooi om vast te leggen.

Buik en Baby Bazaar Den Helder Natuurgeneeskunde

Grow is de praktijk voor natuurgeneeskunde van Eugenie Kant. Natuurgeneeskunde heeft als missie om gezondheid te bevorderen op een natuurlijke manier. In deze praktijk kan je terecht voor diverse klachten. Ook stonden er diverse etherische oliën en aurasprays op tafel waar ik zelf wel in geïnteresseerd was van de Groene Linde. Ze hebben namelijk een Baby, Peuter en Kleuter lijn. Deze geuren zorgen voor rust, gevoel van veiligheid, slaapgemak, vertrouwen en een gevoel van thuis komen.

Buik en Baby Bazaar Den HelderSint Nicolaas Genootschap

Het Sint Nicolaas Genootschap was ook aanwezig op de Buik en Baby Bazaar. Ik heb al wel vaker wat geschreven over het Sint Nicolaas Genootschap. Afgelopen november was ik daar natuurlijk ook eventjes achter de schermen te gast. Ze waren aanwezig op de Buik en Baby Bazaar met het zwarte pieten koor. Nu dan alleen niet als zwarte pieten, maar ongeschminkt natuurlijk. Ze zongen liedjes voor Stichting Doe Een Wens. Ook stond het Sint Nicolaas Genootschap met een stand voor promotie.

Buik en Baby Bazaar Den HelderYou See Baby

You See Baby was de organisator van de Buik en Baby Bazaar. You See Baby stond zelf met een grote kraam waar je van alles kon kopen. You See Baby verkoopt van alles wat je nodig hebt tijdens de zwangerschap, de kraamtijd of een opgroeiende baby. Ook kan je er terecht voor (kraam)cadeautjes.

Nog veel meer

Er waren nog veel meer bedrijven aanwezig op de Buik en Baby Bazaar. Jammergenoeg heb ik niet van iedereen foto’s kunnen nemen of plaatsen. Bedrijven die onder andere nog meer aanwezig waren zijn: Mom in Balance, De Kleine Reiziger, Mama & Papa Café, Moeders voor Moeders en Berend Botje Kinderopvang.

Doe Een Wens Stichting

Tijdens de Buik en Baby Bazaar werden er acties en een loterij gehouden voor de Doe Een Wens Stichting. De stichting vervult de liefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De actie van verschillende standhouders en organisatie leverden €370.85 op. Dat bedrag  is overgemaakt aan de Doe Een Wens Stichting.

Wat vond ik van de Buik en Baby Bazaar?

Ik vond het een leuke bazaar. Er was voldoende aanbod en ook erg divers. Alles waar je tijdens de zwangerschap mee te maken kan krijgen kon je er wel vinden. Je kon er veel informatie krijgen van plaatselijke aanbieders.

Wat ik wel miste is dat je echt even los kon gaan met shoppen. Bijvoorbeeld kleertjes. Zelf ben ik inmiddels wel naar veel verschillende beurzen geweest, zoals de 9-Maanden Beurs, Jonge Gezinnen Beurs en de Ouders Natuurlijk Beurs. En daar kon je bij de meeste stands wel kopen. Dat vond ik nu niet echt. Er waren wel wat standjes waar je wat kon kopen, maar het aanbod was wel beperkt. Ik vond de beurs nu vooral gericht op informatievoorziening. Ook was het wel leuk geweest als er (web)shop was geweest met wasbare luiers. Ik heb namelijk het idee dat de wasbare luiers weer heel erg in opkomst zijn.

Op 18 februari 2018 vindt de volgende editie van de Buik en Baby Bazaar plaats in Hotel Den Helder. Noteer je hem alvast in je agenda?

Ben jij op de Buik en Baby Bazaar geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: