Cadeau van mijn zus: Sushi eten!

Drie weken geleden was ik jarig en kreeg ik van mijn zus een heel tof cadeau. Ze wilde mee uit eten nemen naar de nieuwe sushi tent hier in de stad. Dit is het derde jaar op rij dat ik geen “tastbaar” cadeau van haar krijg, maar quality tijd samen met haar. En dat vind ik echt véél leuker. Vorige week woensdag was het dan zo ver. Mijn zus kwam mij ophalen en samen reden we naar het restaurant.

 

Screenshot_2015-11-04-22-54-11-1

We gingen naar Hachi Lounge in Den Helder. Ik had er eerder nog niet van gehoord, maar het restaurant schijnt vanaf half september geopend te zijn, in voormalig Dok51. Bij binnenkomst gingen we meteen naar boven, naar het restaurant gedeelte. Ondanks dat we vrij vroeg waren (18 uur), waren we niet de eerste. Er zaten al best wat mensen te eten. We hadden gereserveerd maar mochten zelf een plekje uitzoeken.We gingen langs het raam zitten.

20151104_191402_resized

De ober kwam langs om te vragen wat we wilden drinken en hij legde nog wat uit over de gang van zaken in het restaurant. Even later werd ons drinken gebracht en toen gingen wij uitzoeken welke sushi’s we wilden nemen. Je mag 4 sushi’s per persoon kiezen. De sushi’s die je niet op eet, daar moet je voor betalen. Eigenlijk eenzelfde principe als in een tapasrestaurant. We besloten om alle sushi’s samen te delen. Sommigen werden per drie stuks geserveerd. Die verdeelden we dan. Degene die per stuk geserveerd werden, daar namen we er twee van. Zo konden we zoveel mogelijk soorten sushi proeven.

20151104_195624_resized

Het duurde best wel lang voordat de ober überhaupt ons bestelbriefje kwam ophalen. Onze buren hadden inmiddels al twee rondes gehad volgens mij. Toen we het briefje zo neer hadden gezet, namen ze het briefje vrij snel mee (was overigens niet gemeld dat dit de bedoeling was). Maar dat mocht ook wel, we zaten immers al 45(!) minuten te wachten.

20151104_185517_resized

Het eten was echt heel erg lekker. We waren vooral gek op de grote gefrituurde garnaal. Zó lekker! Deze hebben we zelfs meerdere keren besteld. We proefden verschillende soorten nigiri’s, maki’s en California rolls. Het waren heel veel verschillende smaken en de een nog lekkerder dan de ander.

20151104_201859_resized

Ook proefden we beiden voor het eerst eentemaki, oftwel een handroll. Dit is een groot stuk opgerold zeewier met rijst en lekkere vulling. We hadden er een keer een met krab en een keer een met crispy zalm. Echt heerlijk! Maar het vulde ook wel ontzettend goed.

20151104_204604_resized

De vijfde ronde is de laatste ronde. We bestelden nog een laatste keer zo’n heerlijke garnaal, wat bolletjes ijs en een een bananenloempia. Mijn zus opperde nog om te vragen of ze het ijs als laatst konden serveren. Mij leek dat wel logisch….. maar niks blik minder waar…. We kregen als eerst ons ijs! Oke, apart. We wachtten nog even af maar het begon al te smelten. Het ijs was trouwens wel heel erg lekker. Ik had groene thee ijs en aardbeienijs. De groene thee ijs was verrassend lekker. Toen we bijna klaar waren kwam de garnaal….. En die smaakte nu natuurlijk niet zo lekker mee. De overgang van zoet/koud naar warm/hartig is toch niet zo’n fijne combi. Als nagerechtje hadden we nu nog de bananenloempia met chocoladesaus en nog een beetje ijs. Ook de bananenloempia was verrukkelijk.

Ondanks dat we zo lang moesten wachten in het begin en het eerder krijgen van het ijs hebben we wel ontzettend goed en lekker gegeten. Wie weet gaan we er nog eens terug heen!

Ik maakte trouwens ook zelf eens uitgebreid sushi. Neem zeker eens een kijkje bij het recept.

8 Comments on “Cadeau van mijn zus: Sushi eten!

 1. Ik ben gek op sushi! Het enige goede sushi restaurant hier in de stad is gesloten maar af en laten we iets van een andere stad thuis bezorgen en dat is elke keer weer een feestje!

  Wel prijzig, dus ik ga je andere artikel ook eens lezen.
  Romy onlangs geplaatst…Slaap, kindje slaapMy Profile

  • mmm zo lekker he! Ik heb eigenlijk nog nooit laten bezorgen. Wel een goed idee haha
   zelf maken is ook lekker ,maar ook wel veel werk als je verschillende wilt.

   • SAE上的PHP版本为5.3.8,用博主介绍的方法无法开启GZip。用if(ereg(‘gzip’,$_SERVER[‘HTTP_ACCEPT_ENCODING’])){if(substr($_SERVER[‘REQUEST_URI’],0,10)!=’/blog/wp-content/uploads/’)ob_start(‘ob_gzhandler’);倒是可以。但PHP5.3.8已经废弃了ereg(),网上找了一个preg_match()替代也不行,均会提示错误。有什么好的解决方法么?感谢了

 2. draga Exoligu,pentru unii cea mai mare durere este să gîndească. Cumplit meşteşug de deşteptare.Întrebările sînt bisturiul pentru operaÅ£ie pe creiere leneşe.Asta-i rostul sintagmei “fără cravată”. Aic este un teren de antrenament în care ne antrenăm punînd chestiuni dificile, întrebări delicate, încercăm să dăm răspunsuri valide….. Sper să reuşim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: