Chocolade oliebollen

chocolade oliebollen

Ik vind gewone oliebollen maar saai. Sinds een jaar of acht maak ik altijd banketbakkersroom om in de oliebollen te doen, echt een groot succes altijd! Wat ook lekker is zijn hartige oliebollen, met bijvoorbeeld kaas, bosuitje of als je er van houdt ham of spekreepjes. Wat ook lekker is is een topping van chocolade! Wie vind dat nou niet lekker?

Wat heb je nodig?

  • 2 repen pure chocolade
  • blikje gecondenseerde melk
  • oliebollen natuurlijk
  • optioneel: decoratie zoals bijvoorbeeld banaan of gouden spikkeltjes

Hoe maak je de chocolade oliebollen?

Het is de bedoeling dat je de chocolade au-bain-marie verwarmd. Ik doe dat altijd door mijn twee kleinste pannetjes te pakken en in het grootste pannetje water doen. Ik doe net zoveel water totdat het kleine pannetje nat wordt als ik het er in zet. Zet de pannetjes op het vuur en laat het water koken.

In het bovenste pannetje doe ik de repen chocolade, die ik in stukjes heb gebroken. Vervolgens doe ik het blikje gecondenseerde melk erbij. Goed doorroeren totdat je een glad mengsel hebt.

Nog meer oliebollen inspiratie

Afgelopen jaren heb ik nog meer artikelen geschreven over lekkere oliebollen variaties. Ik zal er hier onder wat noemen:

Berliner bollen

Hartige oliebollen

Oliebollen broodpudding

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: