Churros

churros recept

Toen ik bezig was met de voorbereidingen van de bruiloft zocht ik recepten voor tapas. Ik wilde voor het eten een tapas buffet doen en churros leek me wel leuk om erbij te doen. Uiteindelijk hebben we tapas besteld. Maar ik had de jongens wel beloofd om ze ooit nog eens zelf te gaan maken.

Wat heb je nodig om churros te maken?

  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eetlepels olie
  • 180 ml water
  • 30 gram bloem
  • 2 eieren

Hoe maak je de churros?

Meet de ingrediënten af. Doe de boter in een pannetje en laat het smelten. Vervolgens doe je de suiker, het zout, vanillesuiker en water er bij en breng het aan de kook. Doe in een keer al het bloem erbij en roer goed door totdat zich een bal deeg vormt. Haal het pannetje van het vuur en laat even afkoelen.

Kluts de twee eieren in een kopje en voeg de eieren in drie delen toe aan het deeg. Pas weer ei toevoegen als alles goed door het deeg is opgenomen. Als als het ei is toegevoegd hou je een heel mooi deeg over.

Dit deeg schep je in een spuitzak. Ik gebruik hiervoor een stoffen spuitzak van het merk Patisse. De spuitmondjes en adapters die ik gebruik zijn van het merk Wilton.

churros

Laat een pan met olie opwarmen op het vuur. Ik gebruik hiervoor een ouderwetse frituurpan. We gebruiken hem eigenlijk nooit, maar voor dit soort baksels is het dan wel handig. Als je olie warm geworden is dan kan je voorzichtig het deeg erin spuiten. Maak slierten van ongeveer 15cm lang. Je kan het deed doorknippen met een schaar. Pas natuurlijk wel op dat je niet spettert als je het deeg in de olie laat vallen.

Laat de churros aan beide kanten lichtbruin worden. Churros zijn lekker met suiker en/of Nutella. Het liefst meteen opeten, dan zijn ze het lekkerst. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: