De omgekeerde dag

Afgelopen jaar heb ik veel minder leuke dingen met mijn kinderen kunnen doen doordat ik zo ziek was van de zwangerschap. Alles wat ik deed was voornamelijk ‘overleven’ en de dag doorkomen. We deden een spelletje of ik las wat voor. Voor andere dingen had ik weinig puf, laat staan dingen buiten de deur. Alles koste me gewoon teveel energie. Ik heb me daar heel schuldig over gevoeld, maar gelukkig wist ik dat het tijdelijk was. Ook de eerste weken na de bevalling waren pittig, maar gelukkig gaat het nu echt goed. Ik heb ook weer zin om dingen te ondernemen. En zo bedacht ik de omgekeerde dag.

De omgekeerde dag

Je kent het vast wel dat de kinderen een grapje maken en zeggen: “omgekeerde wereld”! Ze bedoelen het dan net andersom. Zeggen ze ja, dan bedoelen ze nee. Alles precies omgekeerd dus. Zo leek het me leuk om daar eens op in te spelen. Twee weken geleden stelde ik ze voor om eens een omgekeerde dag te doen. We draaien alles om. ’s Ochtends eten we ons diner, en ’s avonds eten we ons ontbijt. Het idee werd door de kinderen heel erg goed ontvangen, ze waren heel enthousiast.

Mijn man wilde toch ook wel heel erg graag mee doen, maar hij is voor drie weken varen. De jongens wilden eigenlijk niet te lang wachten met de omgekeerde dag. We besloten dan ook om de omgekeerde dag dan maar gewoon te doen. Als papa thuis is, willen ze het nog wel een keer doen.

de omgekeerde dag
Om 9 uur ’s ochtends zaten wij aan de patat en broodjes shoarma

Patat

Dus stond ik gisterochtend vroeg patat te bakken. Deed ik pitabroodjes in de oven en bakte ik shoarma op. En zo zaten we om 9 uur aan de patat met een broodje shoarma. Hahaha. Het was een beetje gek wel, maar eenmaal een paar hapjes gegeten was het toch eigenlijk wel te doen hoor. Ik heb wel de hele dag een vol gevoel gehad. ’s Avonds hadden wij ons ontbijt; een bakje havermout pap. De jongens hadden eigenlijk niet genoeg aan een kommetje, waar ze ’s ochtends wel genoeg aan hebben. Ze namen nog een tweede bakje.

Leuke dingen

Halfpipe

De rest van de dag deden we eigenlijk alleen maar leuke dingen. Ik had de volle aandacht voor ze en dat was heel erg fijn. We zijn naar het park geweest waar ze ook een halfpipe en quarter pipes hebben. S is dol op longboarden en zijn pennyboard. Hij wilde daar dolgraag dus eens heen. Alledrie de jongens hebben zich daar zo lekker vermaakt.

omgekeerde dag

Playmobil

Thuis hebben we op zolder een speelkamer. Daar staat (groot) speelgoed waar ze beneden of op hun kamers niet echt mee spelen, ze mogen daar op zolder wel mee spelen. Nu had ik het idee om de Playmobil daar ook heen te brengen. Weg doen vind ik zonde. Maar ze spelen er ook niet echt mee. Misschien willen ze er wel mee spelen als ze de spullen gewoon mogen en kunnen laten staan…. Het is het proberen waard. Bovendien geeft het ook weer wat ruimte op hun kamers. Ze zijn lekker zoet geweest in ieder geval.

Pieter Konijn

Bij Pathé Thuis huurde ik een film die we eigenlijk in de bioscoop hadden willen zien, namelijk Pieter Konijn. Toen de film in de bios draaide was ik zwanger en ging het niet zo lekker. Ik heb nog nooit een film gehuurd bij Pathé Thuis, maar dat ging best makkelijk. 2,99 kostte het me. Wàt een leuke film was het. Er zitten echt heel veel leuke grapjes in. We hebben er heel veel om moeten lachen.

Hoe vonden de kinderen het?

Haha, de jongens vonden de omgekeerde dag dus helemaal geweldig. Het was een van de leukste dagen van hun leven zeiden ze. Een kinderhand is echt gauw gevuld. Ze willen het binnenkort, als papa thuis is, nog eens gaan doen. We hebben met z’n allen een heel leuk weekend gehad. Ik denk dat we deze dag vaker gaan doen. Ze vonden het echt heel speciaal en het voelde als een soort feestje voor ze.

Hebben jullie wel eens een omgedraaide dag gedaan?

♥ Dit artikel bevat een affiliate link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: