De reis en het vermaak

Wij vinden reizen met een camper helemaal geweldig. Hoe is dat nou eigenlijk gekomen? Mijn man en ik hebben beide een ander idee van de ideale vakantie. Hij zou het liefst met een tent gaan en sfeer proeven op een camping. Ik hou van wat meer comfort en wil graag een wc en een douche bij de hand hebben. Een stacaravan of huisje vind ik bijvoorbeeld prima.
 

Drie jaar geleden waren we in Frankrijk op vakantie, met onze (toen nog) twee kindjes, in een stacaravan. We hebben ons behoorlijk zitten verlekkeren aan de campers daar. Twee jaar geleden hadden we nog geen vakantie geboekt, maar in mei besloten we om ‘gewoon’ een camper te boeken. Er was niet veel meer vrij in het hoogseizoen, maar uiteindelijk vonden we een 3-4 persoons camper. We zijn in Denemarken geweest en we hebben het echt heerlijk gehad. Ook de kinderen vonden het geweldig en de camper was echt ideaal.

Deze zomer was mijn man natuurlijk niet thuis ivm zijn werk in Somalië. Zodoende konden we voor onze oudste, leerplichtige zoon vrij krijgen van school. Wel heb ik bij juf wat ‘huiswerk’ gevraagd, zodat hij na de vakantie niet meteen achterloopt.

Een paar dagen voordat we de camper konden ophalen begonnen de voorbereidingen dus al. We pakten spullen in en zetten van alles klaar, de hele gang stond er vol mee.

Vrijdags konden we de camper pas vanaf 14 uur ophalen. Omdat we het zonde vonden om de dag er op pas te vertrekken, besloten we gewoon te vertrekken zodra we klaar waren. We pakten de camper in, de kinderen waren toen nog even bij opa en oma en zo rond half 7 konden we eindelijk de kinderen gaan ophalen. Het was al best laat dus. De kinderen waren door het dolle heen toen ze de camper zagen. Ze vonden hem zo gaaf! Het is een camper met alkoof. In de alkoof zit dus een vast twee persoonsbed. We hebben de camper uitgezocht op een vast stapelbed achterin. We wilden bewust een vast bed voor de kinderen, omdat we vorige keer iedere avond de dinette moesten ombouwen, dat was geen succes. Voor F (14 mnd) hebben we een campingbedje meegenomen, maar het meest heeft hij gewoon bij ons in bed geslapen.

Voor de kinderen had ik een kleine verrassing. Ik had voor de oudste twee namelijk een Tekenboekrugzak gekocht van Circus Patz. Het is een rugzak waar een groot a4 tekenboek in vast zit. Er zit een etuitje met kompas bij en je kan nog wat spulletjes kwijt in de rugzak. Ik had het etuitje gevuld met een nieuwe set Bruynzeel potloden, een HB potlood, een gummetje, een puntenslijper, een schaar, een lijmstift en wat washi tape.

Bron: Circuspatz.com

Ze vonden het helemaal geweldig en gingen er meteen mee aan de slag. De rugzakken hebben eigenlijk de hele vakantie binnen handbereik op de dinette gelegen. Bij elke plaats waar we kwamen en waar ze ansichtskaarten verkochten, mochten de jongens een kaart uitkiezen van de omgeving, deze konden ze er dan ook in plakken. Verder hebben we er wat folders in geplakt, de kinderlandkaart van de ANWB hebben we verknipt en er in geplakt, de middelste wilde er graag een etiket van een bierflesje in plakken, en natuurlijk hebben ze er tekeningen in gemaakt. De laatste dag van de vakantie waren we in de dierentuin en daar vonden we nog wat gekleurde veertjes van parkieten, deze hebben we meegenomen en er ook in geplakt.

We hebben ook nog 3 van die pins kunnen scoren. Deze hebben we in de flap van de rugtas gestoken. Zo kan je aan de buitenkant van de tas al zien waar de jongens zijn geweest. Ik vind het leuk dat de kinderen zo hun eigen herinnering aan de vakantie kunnen maken, gemaakt door de ogen van een kind. Super toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: