Gezelligheid in het Sinterklaashuis in Den Helder

Vorige week schreef ik een artikel over de intocht van Sinterklaas in Den Helder. Na de intocht werd ook direct het Sinterklaashuis geopend. Het Sinterklaashuis is dit jaar, net als vorig jaar, weer in het pand aan de Spoorstraat op nummer 20, naast de Bart Smit. Helaas kon ik afgelopen zaterdag niet bij de opening zijn en ook woensdag konden wij niet heen. Dus gingen wij gister! Kijk je mee hoe het was?

Gezelligheid in het SinterklaashuisNadat wij een rondje door de stad hadden gelopen troffen wij Sinterklaas aan in het Sinterklaashuis. De jongens wilden meteen naar Sinterklaas toe om een praatje met hem te maken en hem een handje te geven. Het was toch best wel spannend!

De indeling van het Sinterklaashuis was nu wel wat anders ingedeeld dan vorig jaar. Het bureau dat vorig jaar in het midden van de kamer stond, stond nu bij de ingang. Dat geeft wat meer ruimte in het Sinterklaashuis en dus ook meer ruimte voor de kinderen. Wel waren alle leuke accessoires weer aanwezig, zoals deze leuke oude telefoon.

Gezelligheid in het SinterklaashuisAchterin het Sinterklaashuis staat nog wel het bed van Sinterklaas met het haardje dat brand. Er ligt een schapenvachtje op de grond en er hangt een grote foto van Americo boven de haard.

Aan de wanden is er weer genoeg ruimte voor de kindertekeningen en ook kunnen de kinderen nu vlaggetjes kleuren. Hiervan wordt dan een slinger gemaakt en deze wordt opgehangen in het Sinterklaashuis.

Slaapkamer van Sinterklaas

Het hemelbed van Sinterklaas staat achter in de kamer. Het is mooi opgemaakt met een rood dekbed en er liggen kussentjes met konijnen op het bed. Aan het voeteneinde ligt een koffer met een grote knuffel. Zou Sinterklaas nog met een knuffel slapen?

Gezelligheid in het SinterklaashuisGezelligheid in het SinterklaashuisEr staat bij het voeteneinde ook een krantentafeltje. Er staan twee windlichten op met kaarsen en onderin liggen wat boeken.

Gezelligheid in het SinterklaashuisAan het hemelbed hangt het ondergoed van Sinterklaas. Voor de kinderen is dat natuurlijk wel heel erg grappig.

Het prikbord van Sinterklaas hangt boven zijn bureau. Dit keer hangt het wat achteraf en zelf vind ik dat wel jammer. Ik vond het juist zo grappig! Hier zit een kaart van Nederland op. Maar ook zijn er wat briefjes met klusjes op geprikt: baard kammen, sleutel inleveren, schimmelcrème kopen, afspraak maken bij de pedicure etc.

Gezelligheid in het SinterklaashuisKnutseltafels

In het Sinterklaashuis staan meerdere lage tafels die ingericht zijn als knutseltafels. Het zijn salontafels die rood met goud geverfd zijn. Op alle tafels staan bakjes met kleurpotloden, stiften, lijm en scharen. Er liggen diverse kleurplaten waar kinderen uit kunnen kiezen. Natuurlijk kunnen de bakjes met strooigoed niet wegblijven, lekker!

Sinterklaas ontmoeten

Als Sinterklaas thuis is kan je hem ontmoeten en met hem op de foto! De kinderen vonden het toch wel een beetje spannend hoor! Er zijn wel altijd genoeg pieten in het Sinterklaashuis aanwezig. Ook de pieten willen graag met de kinderen op de foto. Ik wil grote complimenten aan het Sint Nicolaas Genootschap geven. Ondanks die stomme zwarte pietendiscussie die in Nederland heerst, en die het feest wat lijkt te overschaduwen, doen ze er echt alles aan om de kinderen een fijne tijd te geven! Zowel Sinterklaas als de Pieten zijn hartstikke hartelijk. De pieten willen ook spontaan met de kinderen op de foto, de kinderen kregen ook (op straat) regelmatig wat strooigoed aangeboden. Echt top!!! De kinderen hebben zo’n fijne middag gehad.

Gezelligheid in het SinterklaashuisGezelligheid in het Sinterklaashuis

Er hangt een fijne sfeer in het Sinterklaashuis. Het is superleuk en heel knus ingericht. Er hangen sfeerlichtjes en het haardje staat aan. Er is echt veel tijd gestoken in het inrichten van het huis. Mijn kinderen vinden het er fijn en gezellig om een kleurplaat te maken. Ik vind het Sinterklaashuis echt een hele goede toevoeging aan het sinterklaasfeest. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen met je kinderen!

Deze knutseltjes zien er gezellig uit en staan bij Sinterklaas op de open haard.

Openingstijden van het Sinterklaashuis

Gedurende de periode dat Sint in het land is, overnacht hij in het Sinterklaashuis. Je kan binnen kijken op de woensdagen, zaterdagen en op koopzondag. Op de volgende data en tijden is het Sinterklaashuis geopend:

  • 23 november: Open van 12.00-16.00 uur
  • 26 november: Open van 12.00-16.00 uur
  • 27 november: Open van 12.00-16.00 uur
  • 30 november: Open van 12.00-16.00 uur
  • 3 december: Open van 12.00-16.00 uur
  • 4 december: Open van 12.00-16.00 uur

Sinterklaas is niet continu aanwezig in het Sinterklaashuis, hij doet ook zijn rondes door het centrum heen, waar je hem ook kan zien en met hem op de foto kunt.

Ben jij al in het Sinterklaashuis geweest? Of ben je van plan om er eens te gaan kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: