Helikoptertjes omtoveren tot elven vleugeltjes

Het is herfst en dat betekent dat je weer volop helikoptertjes kunt vinden. Bij ons achter staat een boom, de esdoorn, en die verspreidt de helikoptertjes altijd in de wijde omgeving. Bij ons in de tuin liggen er genoeg en ik probeer ze ook altijd op te ruimen als ik ze zie. Ze geven namelijk van die vervelende boompjes die heel snel en stevig groeien, dan krijg je ze er bijna niet meer uit. Vandaag wil ik jullie laten zien dat je, naast het gooien met de helikoptertjes, er ook andere dingen mee kunt doen.

elven vleugels van helikoptertjesElven vleugeltjes maken bijvoorbeeld! Als je goed kijkt zie je dat de helikoptertjes wel iets weg hebben van een soort vleugeltjes.

Wat heb je nodig

Voor deze DIY heb je natuurlijk helikoptertjes nodig! In de herfst zijn deze over het algemeen goed te vinden op straat. Mijn kinderen zijn er dol op en laten ze altijd graag door de lucht dwarrelen. Verder heb je nog glitters nodig. Ik kocht deze 10 buisjes glitters bij de Action voor, ik geloof, 89 cent! En je hebt ook nog wat lijm nodig.

Hoe maak je ze

helikoptertjes

Eigenlijk vind ik glitters vreselijk om te gebruiken! Je vindt ze dagenlang nog op de meest vreemde plekken terug. Ik dek de tafel altijd af en ga dan pas glitteren. Zo kan je de meeste glitters toch makkelijk verwijderen. Besmeer de beide zijden van de helikoptertjes in met wat lijm en strooi er vervolgens glitters over heen. Ik deed er telkens vijf van dezelfde kleur. Laat de vleugeltjes goed drogen. Als ze droog zijn check je of je hier en daar nog een beetje moet bijwerken.

Het resultaat

Het is even wat werk maar dan heb je ook wat. Stop ze in een leuk glazen potje en doe er een lintje om heen. Het ziet er hartstikke leuk uit!

elven vleugelsHeb jij wel eens wat geknutseld met helikoptertjes?

4 Comments on “Helikoptertjes omtoveren tot elven vleugeltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: