Hoe gaat de minimum maand?

Weet je nog toen ik begin januari over de minimum maand schreef? Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder, zelfs bijna in februari. De tijd vliegt echt voorbij. De maand is eigenlijk best wel aardig gegaan. Tijd om even een kijkje te nemen.

Geld

Afgelopen maand ben ik me heel erg bewust geweest van het geld. We werken (nog) niet echt met budgetten. Voor de boodschappen hebben we dat wel een tijd geprobeerd maar het lukt niet echt. Ik heb deze maand iedere week een weekmenu opgesteld en aan de hand daarvan de boodschappen gedaan. Ik noemde eerder wel al dat ik op gezond eten niet wil besparen, dat heb ik dan ook niet gedaan. Ik heb wel gelet op nutteloze aankopen in de supermarkt en andere winkels.

Action

Toevallig ben ik gister dan een keer bij de Action geweest. Dat heb ik echt zo lang mogelijk uitgesteld. Ik kwam wel terug met nog wat andere dingen die niet op mijn lijstje stonden (lijm bijvoorbeeld) maar de schade viel mee; 16 euro. Normaal geef ik daar zo minimaal 50 euro uit! 😉

Drager

Naast de boodschappen heb ik dus niets anders gekocht. Behalve één ding…. en dat is een ergonomische drager, een Wompat. Het was dan ook meteen een flinke uitgave. Deze kwam echter niet uit het boodschappen/maand geld hoor. Daar had ik nog een ander potje voor. Ik zat al zó lang te kijken naar zo’n drager, maar door de prijs twijfelde ik ontzettend. Ik heb een draagdoek, maar om F op mijn rug te knopen vind ik sowieso ’s ochtends niet handig (ik heb er nog niet de handigheid in die ik zou willen), op mijn buik knoopt gewoon makkelijker, maar hij wordt nu zó groot, dat ik geen zicht meer heb voor me. Dus ik hakte de knoop door (haha leuke woordspeling) en bestelde een Wompat.

Spullen

Ook schreef ik dat ik graag wilde minimaliseren met spullen. Ik schreef hier en hier al dat de chaos me af en toe te veel wordt en dat ik op zoek ben naar orde en rust. Rust in je huis geeft rust in je hoofd (en andersom). Ik moet zeggen dat het over het algemeen beneden nu wel netjes is, als de kinderen op bed liggen. 😉 Maar het grootste struikelblok was de zolder. Als dát netjes zou zijn… zou het al een hoop schelen. De laatste tijd had ik er van alles neer gepropt, maar ja dat houdt een keer op. Ik kon de zolder haast niet meer opkomen. Als mijn man wat nodig had zei ik dat ik het wel even ging pakken…. Oops!

Babysokken
Een tas vol met babysokjes gaf ik nog weg aan de moeder van een vriendje van L

Uitzoeken

Vorig jaar zijn we natuurlijk verhuisd. Maar door tijdsdruk was er eigenlijk geen tijd om alle spullen van zolder uit te zoeken. Alles is hier gewoon ook op zolder gezet. Daarbij zijn er nog wat dozen bij mijn ouders vandaan, met spullen van mij,  deze kant op gekomen. Kortom; ik was het overzicht totaal kwijt. Ik begon eind vorig jaar al met spullen uitzoeken waar ik niet over twijfelde. Ik gaf al wat babyspullen weg. Vorige week schakelde ik hulp in van mijn moeder. Ik vroeg of ze mij een paar dagen wilde helpen met uitzoeken van de spullen. Vorige week maakten we een klein beginnetje en gister en eergisteren gingen we verder.

Zolderopruiming
Dit was de zooi VOOR de zolderopruiming. Je kan de zolder niet eens fatsoenlijk opkomen
Zolderopruiming
Dit is precies hetzelfde stukje zolder op de foto. Alleen dan TIJDENS de zolderopruiming. Dit is de tussenstand, want we zijn nog niet klaar. Rechts kom je de zolder op, het kan weer!

Ordenen

We zijn echt rigoureus aan het opruimen. Ik probeer wat makkelijker te zijn dan ik eigenlijk bed. Ik ben echt een verzamelaar hoor. Maar de chaos ben ik zó zat, dat ik echt mijn best doe om wat spullen los te laten. Het resultaat is er nu dan ook al naar…. De twee grijze containers zitten vol, met MIJN spullen! Echt niet normaal hoeveel er al weg is…. Ook zijn we druk aan het sorteren, ordenen en alles bij elkaar leggen. Zo heb ik nu alle kleertjes per maat in curver bakken zitten. Ik heb hier en daar nog wel eens een tasje kleding gekregen, maar dat zit nu ook gesorteerd per maat in de bakken.

Kinderkleertjes sorteren op maat
Kinderkleertjes sorteren op maat

Marktplaats

Inmiddels hebben we al weer ruimte om op zolder te lopen. Wel is er echt een mega stapel met spullen voor Marktplaats. Poeh, daar ga ik volgens mij echt nog een dagtaak aan krijgen, om dat allemaal te fotograferen en advertenties van te maken…..

Afbeelding 624Zoals je ziet zijn we nog wel even zoet. Maar het resultaat begint zichtbaar te worden en dat is fijn. Ik kijk er echt naar uit als alles fijn is opgeruimd!

4 Comments on “Hoe gaat de minimum maand?

    • haha ja ik ben echt toe aan orde! Ik wil ook een opgeruimd huis!! haha
      Action is een vreselijke winkel!!! Veel te veel leuke dingen hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: