Huisbezoek van Sinterklaas op pakjesavond

Wat een hectisch, maar ontzettend fijn weekend hebben we gehad! Wij zouden pakjesavond dit jaar op zaterdag 3 december vieren. Eigenlijk vieren we het altijd op de zaterdag vóór 5 december, lekker rustig voor de jongens. Ze kunnen lekker opblijven en zondag de hele dag met hun nieuwe speelgoed spelen. Dit jaar wilden we graag dat Sinterklaas op huisbezoek zou komen. Onze oudste gelooft dit jaar voor het laatst, en het was (vorig jaar al) een van zijn grootste wensen. Dat Sinterklaas nog een keer bij ons thuis zou komen. Een paar jaar geleden is Sint twee keer bij ons thuis geweest, maar dat vonden we destijds als best druk, de pieten waren héél erg aanwezig. Dit jaar wilden we graag een Sint via een andere vereniging en kwamen we dus uit bij het Sint Nicolaas Genootschap.

huisbezoekHuisbezoek

Dit jaar vierden we pakjesavond met opa en oma en mijn zus en haar vriend. Zo rond half 5 kwamen ze bij ons en ik was nog bezig om wat dingetjes gereed te maken. Iets met slechte planning dit keer ;). Om kwart over 5 zou Sinterklaas bij ons op huisbezoek komen. In eerste instantie zou DE (voor de jongens) echte Sinterklaas komen. Van te voren werden we gebeld dat er een andere/hulp Sinterklaas zou komen, omdat de echte Sint een onwijs drukke dag had gehad en helemaal kapot was. Dat kan natuurlijk gebeuren, ik hoopte wel heel erg dat het een mooie Sinterklaas zou zijn, in verband met een hele slechte ervaring afgelopen vrijdag op school.

huisbezoekEr stopte een grote auto voor de deur en de jongens zagen het ook! Sinterklaas kwam echt! Hij had twee zwarte pieten bij zich. Gelukkig was deze Sint ook mooi. Hij had dezelfde (en dus bekende) onderjurk aan en ook een prachtige mijter en baard, maar dit had ik natuurlijk al eens gezien.  In de gang overhandigde ik aan een van de pieten nog even mijn briefje, die ik over de kinderen had gemaakt.

Sinterklaas en de pieten deden het echt hartstikke leuk met de kinderen. De jongens mochten ook de staf van Sinterklaas vast houden, dat was toevallig ook nog de wens van onze middelste. Helemaal trots was hij. Wat ook leuk was (èn toevallig!), was dat een van de pieten die ochtend mee gezwommen had bij waterpolo. Tijdens de training van onze oudste zoon! Piet vond het zwaar, maar extra leuk dat deze info nog even ter sprake kwam.

huisbezoekFotomoment

Er werden tijdens het bezoek genoeg foto momentjes gecreëerd door Sint en de pieten zelf. Je krijgt echt de mogelijkheid om het bezoek ook daadwerkelijk vast te leggen. Aan het eind hebben we ook nog een mooie groepsfoto met alle drie de jongens kunnen maken. De groepsfoto’s zal ik hier niet plaatsen, omdat de jongens daar vol met hun gezichtjes op staan.

Ik vond het huisbezoek absoluut een meerwaarde! Afgelopen drie jaren hebben wij pakjesavond ingeluid met de Sinterklaas dvd, omdat we die huisbezoeken dus te druk vonden. Deze pieten waren hartstikke leuk en niet zo overdreven op de voorgrond, zoals wij dat vorige keer hebben ervaren.

Aanfluiting op school

Het huisbezoek had voor ons nu ook extra meerwaarde. Ik gaf hierboven al aan dat we een slechte ervaring op school hadden met de Sint en pieten daar. De Sinterklaas had echt een verschrikkelijk kostuum aan. Nu weten mijn jongens dat er hulpsinterklazen zijn. Dat vinden ze niet erg, want Sinterklaas heeft het nou eenmaal druk. Er komen wel altijd echte pieten mee met een hulp Sinterklaas. Maar nu waren de pieten ook heel erg nep.

Het was volgens de jongens ook geen hulp Sinterklaas maar een nep Sinterklaas met nep pieten. Als klap op de vuurpijl heeft mijn oudste zoon de echte Sinterklaas met echte pieten wel op school gezien in de andere school in het gebouw… De jongens hebben het er twee dagen echt over gehad en ik was ook heel erg bang dat door deze ervaring op school mijn kinderen allebei het geloof in Sinterklaas werd ontnomen. Wat een aanfluiting!

Maar gelukkig heeft dit huisbezoek het echt helemaal goed gemaakt voor de jongens! Ik ben er zó blij mee en dankbaar voor! Voor de oudste was dit het laatste jaar dat hij nog gelooft in Sinterklaas. In de loop van volgend jaar gaan wij hem laten deelnemen aan “het geheim”. Ik ben heel erg blij dat wij zijn laatste geloofsjaar nog zo mooi hebben kunnen afsluiten. Maar ik ben óók heel erg blij dat mijn middelste gewoon nog mag geloven. Bedankt kanjers van het SNG!

Pakjes uitpakken

Bij vertrek laat Sinterklaas weten dat de jongens de pakjes zelf in huis mogen gaan zoeken. We zwaaien Sint uit en de jongens speren meteen de trap op. De oudste twee gaan voorop en meteen naar hun eigen kamers. Uiteindelijk vinden ze de pakjes op het kamertje van hun kleine broer. Ha, daar hebben de pakjes nog niet eerder gelegen! We nemen de zakken met cadeautjes mee en de jongens zijn hartstikke blij met hun gekregen spulletjes.

huisbezoek wobbelEr wordt meteen driftig gespeeld met de  cadeaus. Onze jongste kreeg de wobbel! Eindelijk! Deze hadden we hem voor zijn verjaardag willen geven, maar toen was deze kleur helaas uitverkocht. Het cadeau werd op de lange baan geschoven. Heel erg leuk dat hij hem ook meteen helemaal ging uitproberen.

huisbezoek wobbelWe hebben een geweldige avond gehad. Het was fijn. Het was knus en we hebben er weer een prachtige herinnering bij! Oh wat hou ik toch van dit prachtige feest!

Hebben jullie SInterklaas al gevierd? Of vieren jullie het traditie getrouw gewoon op 5 december?

One Comment on “Huisbezoek van Sinterklaas op pakjesavond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: