Ik loop hier met mijn lantaren; Boek Review

Sint Maarten komt er weer aan. Ik vind het dan altijd leuk om lekker met mijn kinderen boekjes over Sint Maarten te lezen. Jammer genoeg is het assortiment Sint Maarten boeken héél gering. Ieder jaar halen we “Sint Maarten en het beertje” uit de bibliotheek, om samen te lezen. Tot voor kort was dat het enige boek wat te vinden was. Dit jaar vond ik ook het boek “Ik loop hier met mijn lantaren” geschreven door Ursula Wölfel en Daniele Winterhager. Het boek is uitgegeven door Christofoor en dat betekent (voor mij) vaak mooie prenten!

Ik loop hier met mijn lantaren

Wie spelen er in het boek

Het boek gaat over Maarten. Maarten is de hoofdpersoon in het boek en doet denken aan Sint Maarten. Maarten komt uit de Lindenstraat en gaat met een groepje vrienden uit de Lindenstraat met de lantarens langs de deuren. Thomas is een tweede persoon uit het boek. Thomas komt uit de Elzenstraat, zijn lantaren is kapot gegaan.

Waar gaat het boek over

Het verhaal is gebaseerd op het èchte verhaal van Sint Maarten, maar dan in een modern jasje gestoken. Maarten heeft heel lang geknutseld aan zijn prachtige lampion, nog niet eerder was hij zó trots op een lampion. Samen met een groepje vrienden gaat hij langs de deuren met zijn lampion. Onderweg komt hij Thomas tegen. Thomas huilt. Zijn lampion is in brand gevlogen en een mevrouw heeft het vuur uitgetrapt. Zijn lampion is helemaal verwoest en hij kan nu niet meer Sint Maarten. Maarten besluit Thomas zijn lampion te geven. Thomas is dolblij en gaat weer langs de deuren. Maarten gaat naar huis en is verdrietig. Omdat hij zijn mooie lampion heeft weggeven. Zijn ouders vinden het hartstikke goed en lief van hem. Zou de Sint Maarten dat ook niet gedaan hebben?

Het is een leuk boek met prachtige prenten, zoals we van Christofoor gewend zijn! Erg leuk ook dat het verhaal gebaseerd is op de oude legende. En dat het niet alleen maar een verhaal is over met de lantaren langs de deuren en snoepjes ophalen. Het verhaal heeft dus echt een boodschap. Ik loop hier met mijn lantaren is helaas op het moment niet leverbaar. Het assortiment Sint Maarten boeken is al niet zo groot, dus ik hoop dat het nog wel weer terug komt. Wellicht is het wel te vinden in de bibliotheek of op marktplaats. Zelf heb ik het dus bij de bibliotheek gereserveerd en opgehaald.

Ken jij nog mooie boeken die over Sint Maarten gaan?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: