JaarFeesten vieren samen met Lisa en Daan

Wellicht heb je het boek al voorbij zien komen: Het hele jaarFEESTEN (de herfst en wintereditie) van Lisa Wade en Daan Rot. Ik volg de inspirerende blog van Daan al jaren en ik was dan ook zeer benieuwd naar het boek. Ik bestelde het boek in de pre-order bij Bol en vorige week woensdag kwam het binnen. Ik was blij dat het boek er eindelijk was! Het boek geeft houvast aan (drukke) gezinnen die samen willen vieren. Er staan recepten, DIY’s, liedjes, persoonlijke verhalen en achtergrond informatie in. Het boek is geen naslagwerk over de antroposofie, maar Daan en Lisa laten zien wat hen inspireert uit de antroposofie op een manier die bij hen past. Laat je met dit boek ook inspireren; ga samen naar buiten, maak samen de lekkere recepten of zing de leuke liedjes!

het hele jaarfeesten lisa en daan

Eerste indruk

Mijn eerste indruk was meteen dat het een prachtig boek is! De foto op de voorkant is natuurlijk al super schattig met dat lieve gezichtje van Maantje Piet. Het boek heeft een hardcover wat ik zelf altijd een groot pluspunt vind bij boeken. De binnenkant van het boek is al net zo fijn. Het staat vol met prachtige en persoonlijke foto’s van de gezinnen van Lisa en Daan en het trekt meteen om te gaan lezen. Ook vind ik het papier wat gebruikt wordt erg fijn. Het lijkt een soort gerecycled papier en persoonlijk vind ik dat veel fijner aanvoelen dan gladde en glimmende pagina’s.

Persoonlijke verhalen

Het boek begint met een persoonlijk verhaal van Lisa en Daan. Hoe hebben ze elkaar eigenlijk leren kennen? Hoe zijn ze verbonden met de antroposofie? Hoe passen ze dit toe in hun gezinnen? Ik vind het fijn om ze zo wat beter te leren kennen en een kijkje te nemen in hun gezinsleven. Zelf vind ik dit een goede basis om de gebruiken over te brengen naar andere gezinnen. Het maakt het boek juist goed toepasbaar.

Lisa vertelt bijvoorbeeld dat de moeder van de kinderen van haar man is overleden. De kinderen wonen nu bij hen thuis en samen vormen ze een nieuw gezin. Met respect voor elkaars rituelen zijn ze op zoek naar rituelen die passen bij hun gezin. Prachtig en met veel liefde! Ik vind het een ontroerend verhaal.

het hele jaarfeesten lisa en daanDIY’s

Om de jaarfeesten compleet te maken staan er leuke DIY’s in het boek. Maak je eigen pietenmuts of sinterklaas cape. Hoe hol je een pompoen uit om er een lantaarntje van te maken? Maak je eigen adventkrans, een adventkalender, kroontjes, kerstballen, christmas crackers en kerstslingers. De DIY’s zijn niet moeilijk en door iedereen te maken. Je hoeft niet bang te zijn dat je het niet kunt. Leuk om samen met de kinderen samen te knutselen.

het hele jaarfeesten lisa en daanRecepten

In het boek staan veel recepten die allemaal passen bij de jaarfeesten. Pompoensoep die je kan maken na het uithollen van de pompoen voor Sint Maarten, kruidnoten, en waar ik heel hard om moest lachen: geitenwollensokkenkruidnoten! Haha, dit zijn verantwoorde kruidnootjes zonder tarwe en zonder geraffineerde suiker! Recepten voor kerstkoekjes, kerststol, oliebollen, broodjes voor bij Sint Lucia etcetera. Ik vind het fijn dat het allemaal zo overzichtelijk is en per jaarfeest is ingedeeld. De meeste recepten zijn niet geraffineerde suikervrij. Maar voor mij is dat inmiddels geen probleem meer, ik vervang het dan vaak gewoon door kokosbloesemsuiker.

het hele jaarfeesten lisa en daanWat vind ik van Het hele JaarFeesten?

Ik vind het een geweldig boek en ik ben fan! Ik vind het fijn dat alles per jaarfeest geordend is, het is erg overzichtelijk. De beknopte achtergrond informatie erbij is fijn. Zo weet je weer even waar het feest ook al weer om draait, zonder er al te veel op in te gaan. Het boek is gemaakt om ouders te inspireren en dat gebeurt hiermee zeker. De foto’s in het boek zijn mooi en stralen warmte en huiselijkheid uit. Precies wat je in het boek zoekt eigenlijk. het hele jaarfeesten lisa en daan

Als je de jaarfeesten ook op knusse wijze samen met je gezin wilt vieren dat is Het hele jaarFEESTEN er zeker een die je in de kast moet hebben staan!

Ken jij het boek Het hele JaarFEESTEN al?

 

Het artikel bevat een affiliate link

One Comment on “JaarFeesten vieren samen met Lisa en Daan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: