Kaneelthee

Vier jaar geleden deed ik een cursus babymassage en daar kregen we tijdens de lessen altijd heerlijke thee. Het bleek kaneelthee te zijn met een beetje gember er door heen. Vandaag wil ik je twee variaties laten zien van kaneelthee. Heerlijk voor de koudere dagen, kaneel blijkt namelijk een verwarmend effect te hebben.

Wat heb je nodig voor het maken van kaneelthee?
– Een thermosfles (ik gebruik nu een glazenfles zodat je de inhoud goed kan zien, maar dat koelt natuurlijk snel af)
– Kaneelstokjes (het liefst Ceylon ipv Kassie, Ceylon bevalt veel minder coumarines)
– Gember of zwarte peperkorrels

De bereidingswijze voor de beide soorten thee is eigenlijk hetzelfde. Doe twee kaneelstokjes in de thermosfles. Voeg voor het maken van kaneel-gemberthee twee stukjes (van ongeveer 1 cm, afhankelijk van hoe sterk je het wilt hebben) geschilde gember toe. Voor kaneel-peperthee voeg je wat zwarte peperkorreltjes toe. Ik heb er nu 6 in gedaan. Kook een liter water en voeg dit vervolgens ook toe aan je thermosfles.

Draai de dop op de thermosfles en laat het nu minimaal twee uur staan. Je kan de sterkte bepalen door de inwerktijd. Hoe langer je de thee laat trekken hoe sterker de smaak zal worden. Je kan ’s morgens bijvoorbeeld al een fles thee maken voor ’s middags of zelfs ’s avonds.

Door de kaneel heeft de thee van zichzelf al een wat zoetere smaak. Als je echt van zoet houdt kan je er natuurlijk een theelepeltje honing door heen roeren. Drink smakelijk!!!

Mijn kinderen hebben de thee trouwens ook geproefd. De gemberthee vonden ze niet zo, de kaneel-peperthee vonden ze wel erg lekker en hadden ze dus ook mee naar school!

Ben jij ook zo gek op kaneel? Maak je ook wel eens zelf thee, zonder theezakjes? Ik hoor het graag in de comments hieronder!

4 Comments on “Kaneelthee

  1. Heerlijk! Ik maak altijd graag zelf mijn thee ( ik ben helemaal niet gek op die supermarkt troep ) en mijn favoriet is met gember en honing; die is ook een klein beetje aan de scherpe kant en heerlijk als je koude rillingen hebt.

    Ik ga deze, die je hier hebt genoemd, zeker eens proberen!

    xxx

    • Oooh Lindsay, dat klinkt ook lekker! Ga ik ook eens maken. Gember met citroen is trouwens ook heerlijk! Die vruchtenthee ed drink ik ook niet, zitten ook weer aroma’s (suikers) in. Ik drink graag kruidenthee, mmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: