Kerst op school

Ik las op social media dat veel kindjes een kerstdiner op school hadden. Op de school van mijn kinderen wordt dat eigenlijk niet gedaan. Op school vinden ze het belangrijk om samen te “vieren”. En dit dan samen met de leerlingen, leraren en ouders. Op de donderdagavond voordat de vakantie begon, werd deze viering gehouden. Alle kindjes zagen er heel mooi uit! Na de viering was er ook nog een tentoonstelling met alle knutselwerkjes die door de kinderen tijdens het project zijn gemaakt. Supermooi om alles bij elkaar te zien!

Ook is er eigenlijk nooit een kerstontbijt of iets daarvan. Maar dit jaar werd dit toch op school georganiseerd op aandringen van een aantal ouders. Voor mij hoefde het niet zo, het is toch allemaal al zo druk voor de kinderen…. Maar goed, de kinderen werd gevraagd om wel allemaal wat mee te nemen. En omdat ik de suikerinname ook bij de kinderen probeer te beperken, wil ik ze ook iets suikervrij meegeven, maar dan is de voorwaarde wel dat het ook leuk is om mee te nemen. Ik zocht internet af met de kinderen en we kwamen uit bij een fruit kerstboom. Er is trouwens ook een groente variant met komkommer en tomaat, maar omdat het voor het ontbijt was, kozen we voor fruit.

Achteraf bleek het wel iets meer werk te zijn dan ik dacht. Je maakt met een appelboor een gat in een appel en daar steek je een wortel in. De wortel prik je vol met cocktail prikkers. Hier prik je vervolgens het fruit dan op. Maar tijdens het fruit prikken, bleek dat de boom wel erg kaal was. Er moesten dus nog meer prikkers tussen… en dat valt niet mee! Een wortel is dan echt best hard. Mijn tip: zorg dat je echt veel prikkers in de wortel hebt zitten voordat je aan het fruit begint. Het is leuk om met ster koekjesvormen, sterretjes te maken uit bijvoorbeeld een plak meloen. Het vult de boom goed en het ziet er super uit!!! Ik maakte twee bomen, de oudste twee zitten beide in een andere klas namelijk. Ze waren er zelf heel trots op en ook op school kregen we hele leuke reacties erop. Dat je van iets heel simpels (fruit) toch ook iets heel moois kan maken!

Ik maakte voor de juffen een aardigheidje om ze een goede en fijne kerstvakantie te wensen. Het werden low budget cadeautjes. Ik spaar namelijk sinds de zomer glazen potten. Ik gebruikte een lege honing pot en ik beplakte de bovenrand met touw. Op het glas plakte ik met vinyl een kerstgroep (uitgesneden met de cameo). Met een waxine lichtje erin krijg je dan een geweldig geheel!

De jongens schreven de kaartjes zelf. L wenst juf een “Vijne kerst”. Ik vind het echt zo geweldig hoe de kinderen schrijven aan de hand van wat ze horen. In korte tijd leren ze trouwens echt heel veel en snel.

 Mijn zoons hebben ieder twee juffen, dus dat werden vier potjes. Leuk ingepakt met een cellofaanpapiertje en een mooi geschreven kaartje erbij. De juffen waren er heel blij mee!

2 Comments on “Kerst op school

 1. Hallo Emy,

  wij willen met de clubjeugd voor de ouderen in onze kerk kerstlichtjes maken. Nu zag ik een heel mooi lichtje op je website met een kerstgroep op glas. Zouden wij dat na mogen maken? Zou je mij dat een iets uitgebreidere handleiding willen sturen.

  We hopen op een reactie van jou.

  Met vriendelijke groet,
  Babette Borreman
  Babette Borreman onlangs geplaatst…Voetafdruk van je baby maken met zoutdeegMy Profile

  • De kerstgroep heb ik gemaakt met een sticker. Deze sticker heb ik uitgesneden met een speciale snijmachine.
   Ik hoop dat u wat aan mijn antwoord heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: