Klaar voor de winter

Al een aantal dagen merken we dat de temperaturen nu echt naar beneden gaan. Het is (vooral ’s ochtends) erg koud. De winter komt er aan! Wij zijn echt dol op winter. Lekker naar buiten, een frisse neus halen, spelen in de sneeuw, schaatsen op het ijs. En dan binnen opwarmen met een heerlijke mok warme chocolademelk met slagroom!

Zo in september begin ik altijd te inventariseren wat we nog nodig hebben qua winterkleding  voor buiten. In september komen de sneeuwschoenen en pakken namelijk langzaamaan weer in de winkels. Voordat het ècht koud wordt wil ik alles in huis hebben, zodat we niet misgrijpen als we het nodig hebben. Afgelopen jaren hebben we namelijk een aantal heerlijke winters gehad!

Met drie jongens in huis en een bewaarderige mama hebben we gelukkig ook nog een hele hoop op voorraad. Veel kleding kan zo makkelijk doorschuiven. Sneeuwpakken heb ik eigenlijk allemaal nog bewaard. Op een dreumespak na, waar het model heel raar van was. Die verkocht ik op marktplaats. Dat zorgde er nu dus voor, dat we voor F een nieuw pak moest scoren. Ik speurde op marktplaats en vond een mooi pak van H&M. De deal was eigenlijk al gesloten en ik wachtte op de gegevens van de verkoopster. Toen ik ’s middags in de stad was, vond ik echter bij H&M een model van vorig jaar. Ik was nu eigenlijk goedkoper uit (het andere pak moest met pakketpost komen en kwam dan net zo duur uit), dit pak was nieuw! Dus ik nam het mee en mailde de verkoopster dat de deal toch niet door ging.

Sneeuwlaarzen bewaar ik eigenlijk ook altijd. Schoenen schuiven hier eigenlijk nooit door. Maar er wordt maar relatief kort gelopen op sneeuwlaarzen. Voor S stond er nog een paar. L had een nieuwe nodig. Zijn oude laarzen had hij al twee winters op kunnen lopen maar pasten nu echt niet. Toen we met de camper op vakantie waren ‘liepen’ we zomaar tegen een paar mooie, nieuwe boots aan. Voor een prikkie!

Sjaals en mutsen hebben we volop. Vorige jaar hebben we wat nieuwe setjes bijgekocht. Nu kunnen ze zelf een setje kiezen wat ze willen gebruiken. Wel zorg ik altijd dat ze allemaal een set goede wanten hebben, met Thinsulate voering. Ik weet nog goed toen we alleen L nog hadden, hij was 1,5 jaar oud, het had gesneeuwd en we gingen naar buiten. Hij had een mooie set van Barts; een muts, een sjaal en gebreide handschoentjes. Ik had er nooit bij stil gestaan dat die gebreide handschoentjes een crime zijn met sneeuw! Dat arme kind had onwijs koude en natte vingertjes gekregen. Toen we op zoek gingen naar wanten in de stad was alles uitverkocht. Echt alles!!! Bij de sportwinkel kochten we toen wanten, veel te groot, en betaalden daar 30 euro voor. Pffff wat een geld. Ok, hij doet er nu al jaren mee hoor en heeft nooit koude handen. Het is die 30 euro dubbel en dwars waard geweest. Sindsdien ben ik dus heel gestructureerd met het inkopen en klaarzoeken van de winterkleding. Kom maar op winter, wij zijn er klaar voor!

Excuses trouwens voor de slechte foto’s. De foto’s heb ik in de hal en op zolder gemaakt, waar het licht echt heel slecht is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: