Kleefzand

Zoals ik hier al eerder schreef, is mijn middelste nogal sensorisch ingesteld. Hij mag graag overal aan voelen en ruiken. Ik maakte voor hem dit kleefzand, het voelt en ruikt geweldig, dus leuk om mee te spelen. Hij houdt er van om verschillende structuren te voelen.

Ik maakte het door speelzand, bloem en babyolie door elkaar te mengen. Je kan natuurlijk ook gewoon plantaardige olie gebruiken (zoals zonnebloemolie) maar babyolie hadden we nog staan en dan ruikt het zo lekker. Je krijgt dan kleefzand wat heel goed aan elkaar blijft zitten en waar je dus echt bijvoorbeeld vormpjes of torentjes mee kan maken. Het blijft net zo goed aan elkaar zitten als nat zand, maar het is gewoon droog zand.
Wat heb je nodig?
5 cups speelzand
2 cups bloem
1 cup babyolie (of een plantaardige olie)
Doe alle ingredienten bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar. Je zand wordt dan een mooi geheel.
Met speelgoed en met vormpjes kan je er nu lekker mee spelen. Je zal zien dat het zand meer aan elkaar blijft kleven dan gewoon speelzand dat doet. Voor kinderen is het nu makkelijk om bijvoorbeeld zandtaartjes te maken.

Kijk, je kan je zandtorentje met die zand zelf optillen! Dat zou met gewoon zand ècht niet lukken.


Mijn zoon heeft er vanmiddag ook lekker mee gespeeld. Buiten dit keer. Het zou ook perfect voor binnen kunnen hoor. Als je de kinderen boven een bak laat spelen moet dat wel lukken. Het handigst zou een een soort lage curverbak zijn. En als ze er binnen mee kunnen spelen, dan is dit zand ook ideaal voor in de winter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: