Konijnen broodjes

Op Pinterest kwam ik een Youtube filmpje tegen met zulke schattige, eetbare konijntjes! Ze waren gemaakt van brooddeeg van gewoon tarwemeel.

Afbeelding 707

Ik wilde deze konijntjes ook heel erg graag proberen te maken, maar dan met speltmeel in plaats van tarwemeel. Je krijgt met spelt wel een heel ander soort deeg, ik vind het veel stugger. Helaas verdienen mijn konijntjes ook niet de schoonheidsprijs…. Toch wil ik deze DIY wel met jullie delen, oefening baart kunst zeggen ze toch?

Afbeelding 698 Afbeelding 699 Afbeelding 701

Maak een brooddeeg klaar. Ik gebruikte dit recept. Pak een bolletje deed en maak deze een beetje ovaal. Vervolgens knip je met een schaar de oortjes in het deeg. Door een knipje met een schaar te geven krijg je mooie driehoekige oortjes.

Afbeelding 702 Afbeelding 703 Afbeelding 704

De puntige hoekjes van de oren kan je nog even wat ombuigen naar achter toe. Prik met een stokje twee ogen in het konijntje. Het begint nu al ergens op te lijken. Ik ben er trouwens achter dat mijn deegballetje te groot was, en dat ik de oortjes te klein heb gemaakt. Misschien zien mijn konijntjes er daarom een beetje gek uit. Tot slot nog even afbakken in de oven!

Afbeelding 707

Gelukkig zagen mijn kinderen wel dat het konijntjes waren. Ik ga ze van de week gewoon opnieuw maken, dan worden ze vast weer een stukje mooier! Ze zijn trouwens lekker met wat beleg erop, dus dan moet je het konijntje wel even doorsnijden. šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: