Leren klokkijken in groep 4

Onze oudste zit nu in groep 4 en in groep 4 leren de kinderen klok kijken! Bij de info avond kregen we al de tip van juf om de kinderen gewoon een horloge om te doen, zodat ze het ook het snelst leren.

Zelf vind ik dat ze best al veel leren in groep 4. We zijn inmiddels een paar maandjes verder en ik vind de stof behoorlijk pittig. Elke twee weken hebben ze een toets dictee, waarvan je thuis dus woordjes dient te oefenen samen. Ze leren met rekenen sommetjes tot 100 en ze zijn bezig met de tafels. Klokkijken zijn ze ook al heel ver mee. De hele uren, halve uren, kwartieren, 10 minuten voor/half en 5 minuten voor/half. En daarbij krijgen ze ook al opdrachtjes van hoe laat is het over een uur bijvoorbeeld. Het is dus belangrijk dat de basis voor het klokkijken dus meteen goed gelegd wordt. Via school hebben de kinderen inlogcodes gekregen voor het programma Ambrasoft. Hier kunnen ze spelenderwijs thuis oefenen met taal, rekenen en klokkijken.

20151119_142858

Na de info avond ging ik op zoek naar een leuk horloge, mijn zoon houdt van Star Wars, en ik vond er een voor een leuke prijs. Echter viel deze na een aantal dagen uit elkaar. We kregen een nieuwe en we hadden al snel weer hetzelfde euvel. Mijn zoon was behoorlijk teleurgesteld. We moesten nu dus maar op zoek gaan naar een ander horloge. Maarja, dat zijn ook weer van die klusjes die naar de achtergrond geschoven worden….

Een paar weken terug kreeg ik bericht dat ik van Lucardi een mooi horloge mocht uitzoeken. Dit kwam bij ons juist net goed van pas! Twee weken geleden kwam het binnen, samen met een giftcard. Onze middelste zoon heeft nu ook interesse in klokkijken. Sowieso is hij leergierig, maar hij vangt ook van alles op van zijn grote broer. De hele uren weet hij allemaal al. Van de giftcard kocht ik dus ook een horloge. De horloges gaan in de zak van Sinterklaas en ik ben heel erg benieuwd hoe ze gaan reageren! Ik verwacht dat de nieuwe horloges maandag meteen om gaan naar school.

Lucardi heeft een ontzettend uitgebreid assortiment horloges voor kinderen. Als je hier niet kunt slagen, lukt het volgens mij nergens. Ik zocht een horloge uit met een doodshoofdje en een horloge in camouflageprint. Het zou persoonlijk niet mijn eerste keuze zijn, zelf zou ik iets neutralers kiezen. Maar ja, ik heb èchte jongens en mèt eigen voorkeur. Deze horloges passen dus perfect bij hen! Maar ook voor meisjes zijn er zat leuke horloges. Neem eens een kijkje op hun site. Op het moment krijg je trouwens bij aanschaf van een kinder sierraad of een horloge boven de 9,99 een mooie beer cadeau!

artikel

One Comment on “Leren klokkijken in groep 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: