Linzenschotel met nacho’s, tomaat en courgette

linzenschotel met tomaat, courgette en nacho's

Ik hou van makkelijk koken. Dit is daar echt een goed recept voor. Je kunt het ook gemakkelijk aanpassen naar wat je nog in huis hebt. Deze linzenschotel is een fijn basisrecept daarvoor. Met een handje nacho’s maak ik het recept vooral voor de kinderen helemaal af!

Wat heb je nodig voor de linzenschotel?

Ik kook voor een gezin met 6 personen. Dit recept kunnen wij royaal van eten. Als je gezin uit minder personen bestaat kan je natuurlijk een deel invriezen of de hoeveelheden halveren bijvoorbeeld.

  • 2 potten biologische linzen
  • roerbak groente (ik had Italiaanse)
  • 1 a 2 courgette(s)
  • 6 tomaten
  • kruidenmix (je kan ook tacokruiden gebruiken)
  • 2 teentjes knoflook
  • zak nacho’s

Hoe maak je de linzenschotel?

Ik hou ontzettend van eten wat makkelijk te bereiden is. Dit is daar een van. Ik gebruik hiervoor een grote wok.

Laat de linzen uitlekken. Ik doe ze vervolgens in de wok, samen met de roerbakgroente en laat ze lekker en tijdje pruttelen. Pers de knoflook uit en doe die ook in de pan. Je kan je kruidenmix ook door de groente heen roeren.

Snijdt de courgettes in blokjes. Je zou deze in de linzenschotel erbij kunnen doen. Ik kies er voor om de courgettes apart op te bakken in wat kokosolie (of olijfolie). Ik vind gebakken courgettes namelijk heerlijk.

Snijdt er voor ieder een tomaatje bij. Doe alles op de borden en doe op ieder bord ook een handje nacho’s. Hier wordt het gerecht erg goed ontvangen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: