Mama | Tag: ‘Mijn leven als mama’

Op de blog van Mar-JoYa kwam ik de “Mijn leven als mama” tag tegen. Ik vond hem meteen superleuk en zette hem op mijn lijstje om te maken. Vandaag deel ik deze tag met jullie, zo komen jullie ook weer een beetje meer over mij te weten.

Ben jij een werkende of een thuisblijfmama?
Ik ben een werkende mama. Sinds juni 2009 heb ik mijn eigen huidtherapeutische praktijk. Daar werk ik op het moment nog twee dagen in de week (ik werkte er drie). Twee dagen in de week buitenshuis voelt voor mij beter. Ik kan zo meer bij de kinderen thuis zijn en het loopt thuis gewoon lekkerder. Daarnaast heb ik nog twee webshops. Een webshop met producten die aansluiten bij de huidtherapie en mijn webshop de Kaboutertuin, met o.a. handgemaakte producten en cadeaus.

Zou je het anders willen?
Ja eigenlijk wel, ik zou eigenlijk alle dagen thuis willen zijn bij de kinderen. Dan kan ik ze zelf ophalen van school en als ze ziek zijn kan ik zelf voor ze zorgen.

‘Mijn kinderen slapen altijd in hun eigen bedje/wiegje’
Nee. Het was wel altijd de insteek, maar het werkt gewoon niet. Vanaf dag 1 hebben ze eigenlijk bij ons gelegen. Dat gaat natuurlijk tegen de adviezen in die je krijgt, in het begin voelden we ons wel schuldig als ze de nacht bij ons hadden gelegen, maar toen we dat los konden laten kwam het eigenlijk vanzelf allemaal. De oudste twee slapen in principe wel in hun eigen bed, maar als ze wakker worden komen ze vaak nog wel bij ons liggen, als ze daar behoefte aan hebben. Onze jongste slaapt geregeld nog naast ons. Hij begint altijd in zijn eigen bed, maar als hij wakker wordt nemen we hem bij ons en slapen we samen verder.

De beste aankoop voor mijn kindjes is…
De easybase! Wat een uitkomst is dat om de Maxi Cosi op vast te zetten. En bij onze derde is de draagdoek toch echt de beste aankoop. We hadden een reflux baby dus ik heb hem vanaf het begin af aan heel erg veel gedragen.

Hoeveel kinderen wens je?
Ik zou graag vier kindjes willen, maar mijn partner wilde er eigenlijk maar twee, dus we hebben al een mooi compromis dacht ik zo.

Hoeveel avonden per maand ga je op ‘date night’ met je partner?
We hebben geen vaste uitjes eigenlijk. We zijn echt tijden niet geweest. Toevallig zijn we afgelopen maanden een paar keer wat wezen doen. Ik vind het toch altijd ook wel een beetje gek om zonder kids samen de deur uit te zijn. De gesprekken gaan dan toch ook vaak weer over de kinderen. 😉

Favoriete bezigheid van je kinderen?
Buiten spelen! Ik heb echt buiten kids. Sinds vorige zomer hebben we een trampoline en dat is echt een geweldige uitvinding. Nu tijdens de storm zijn ze ook gewoon naar buiten gegaan om te springen! Verder spelen ze ook graag met Lego en met Playmobil. De jongste leest op het moment heel graag boekjes.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Bij de eerste hebben we eigenlijk alles gekocht wat op de uitzetlijst stond. Zo ook dus navelbandjes. Die dingen hebben we werkelijk nooit gebruikt!

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Ja, we hadden een Peugeot 206 met drie deuren en na de eerste maand waren we dat echt al zat. Toen hebben we een vijfdeurs auto gekocht.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Zwaarder. Na de eerste zwangerschap was ik 25 kg aangekomen. Ik ben dat wel allemaal weer kwijt geraakt. Bij de tweede zwangerschap kwam ik 18 kg aan. Dat is er toen niet allemaal maar af gegaan. Bij de zwangerschap van F kwam ik 22 kg aan. Dit ben ik gelukkig wel allemaal weer ruim kwijt geraakt, voornamelijk door het suikervrije eten. Ik ben nu gelukkig wel op gezond gewicht hoor. Ik ben nog maar een kilo verwijderd van mijn startgewicht voor de eerste zwangerschap. Best netjes toch?

Wat is je droomvakantie met kids?
Wij zijn helemaal gek geworden op het reizen met de camper. De bestemming maakt niet zo uit, maar gewoon lekker met ons gezinnetje rondreizen. Heerlijk!!! Zodra je in de camper stapt heb je namelijk gewoon al vakantie.

En je droomvakantie zonder kids?
Voorlopig gaan wij niet op vakantie zonder kids. Ik moet er echt niet aan denken. Later als we zonder kids op vakantie gaan willen we ook met de camper op pad. Er zijn nog zoveel landen die we willen bekijken. In Europa is nog genoeg moois te zien.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Wel veel eigenlijk. Het eerste wat me meteen na de bevalling opviel was het verantwoordelijkheidsgevoel. Dat kleine hummeltje in je armen is van jou! Hij is afhankelijk van jou! Zo bijzonder. Maar ook zo mooi geregeld door moeder natuur… het gaat allemaal zo vanzelf!
Nu ik drie kindjes heb merk ik ook dat ik me de laatste jaren veel bewuster ben van de wereld om ons heen. Ik wil goed voor de leefomgeving van mijn kindjes zorgen, ik wil gezond eten en ik word me ook steeds bewuster van gifstoffen in producten. We zijn er nog steeds mee bezig, leren elke dag steeds een beetje bij. Het is een mooie en leerzame weg!

Mijn hart smelt als ik…

mijn kinderen om me heen heb. Ze zijn echt het mooiste wat mij is overkomen en ik geniet elke seconde van ze. Ok, ik kan ze ook wel eens achter het behang plakken hoor, maar elke fase heeft ook wel weer wat. Ik heb drie hele lieve kinderen en ze zijn ook heel erg lief voor mij. Je hoort wel eens dat jongens vaak heel lief voor de moeder zijn. Dat klopt hier echt. Ze zeggen dat ik er mooi uit zie, ze zeggen dat ze van me houden, dat ze me lief vinden, ze knuffelen me en komen vaak naar me toe voor een knuffel of een kus.


Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Veelal op internet. Ik kan ook goed slagen bij Action of Hema hoor, maar ik hou ook van wat aparte dingen die je niet echt in de winkels ziet. Speelgoed voor F koop ik graag van de merken Grimms of Ostheimer. Onder andere te koop bij Regenboogschaap, Saartjeswereld of Sfeer & Magie. Kleding koop ik het liefst jumpsuits, heerlijke comfortabele pakjes in supergave prints. Ik vind Musjes een fijne winkel!

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Op het moment gebruik ik bijna nooit make-up. Ik gebruik wel dagelijks een dag- en nachtverzorging.

A-merk of huismerk?

Qua boodschappen koop ik meestal huismerk. Ik ben niet zo merkgebonden. Wij doen vaak boodschappen bij Albert Heijn en halen dan meestal Albert Heijn Basic.

Heb je altijd een kinderwens gehad?
Ja! Ik wilde van kleins af aan al mama worden. Ik was 22 toen ik zwanger werd en 23 toen onze zoon werd geboren. Dus best wel een jonge mama.

Wat is het leukste aan het moederschap?
Eigenlijk heel veel! Alle mijlpalen die je kind meemaakt zijn sowieso al bijzonder. Het eerste lachje, de eerste stapjes, als je kindje ‘mama’ zegt! Maar ook de kijk van een kindje op de wereld. Kinderen zien zulke ándere dingen dan volwassenen…. In Sprookjeswonderland hangt zo’n mooi bordje: “Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet” en dat is zo waar! Kinderen zijn puur en eerlijk en daar kunnen volwassenen vaak nog wel wat van leren. Maar ook de liefde die je van je kind krijgt is prachtig. Daar geniet ik intens van. De knuffels, de kusjes en de lieve woordjes. Wat je zaait zal je oogsten zeg maar! 😉

Een reactie op “Mama | Tag: ‘Mijn leven als mama’

  1. Pingback: Mijn leven als mama TAG ⋆ Mama's Jungle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: