Hoe maak je je blog aantrekkelijk?

Als je een blog hebt wil je natuurlijk ook graag bezoekers op je blog. Ik geef je vandaag wat simpele tips hoe je je blog aantrekkelijk maakt. Ook vertel ik je wat meer over online marketing en hoe je dit kunt laten toepassen voor je blog. Het zal zorgen voor meer bezoekers!

Unieke content

Er zijn inmiddels ontzettend veel blogs. Om er uit te springen is het belangrijk om unieke artikelen te publiceren. Neem geen teksten over van anderen maar schrijf je eigen teksten. Als je je eigen schrijfstijl hebt zal het mensen aantrekken. Maar ook voor Google is het beter om alleen maar unieke content te plaatsen.

Doelgroep

Wie leest jouw blog? Via Google analytics kan je al wat informatie verkrijgen over wie jouw blog bezoekt. Zoek uit wie je doelgroep is. Dat maakt het een stuk makkelijk om je te richten op je lezers. Wat weten ze al en wat willen ze graag lezen?

Afbeeldingen

Een blog wordt fijner leesbaar als je ook wat leuke foto’s toevoegt. Je mag niet zomaar afbeeldingen van internet gebruiken. Het beste maak je foto’s zelf. Maar je kan ook gratis foto’s downloaden uit stockfoto databanken. Let dan wel even goed op de voorwaarden.

search marketingAfbeelding: Shutterstock

Links

Het is goed om op je blog zowel intern als extern te linken. Dit is goed voor de zoekmachineoptimalisatie. Intern linken doe je bijvoorbeeld naar blogs die je al eerder hebt geplaatst. Externe links zijn links die je bijvoorbeeld plaatst naar een product dat je aanspreekt, of een link naar een collegablogger.

Online marketing

Mocht je er nou niet helemaal uit komen om je blog goed te optimaliseren dan kan je altijd de hulp inschakelen van een online bureau. Door middel van online marketing kan je bijvoorbeeld meer naamsbekendheid opbouwen of extra bezoekers naar je blog toe trekken. Ook kan je hulp krijgen met search marketing. In plaats van search marketing wordt ook wel vaak het woord zoekmachinemarketing gebruikt. Zoekmachinemarketing is eigenlijk de marketing die alle vormen om te adverteren via zoekmachine bevat. Er zijn namelijk zoekmachines waar je tegen betaling gesponsorde tekstadvertenties kunt toevoegen aan de zoekresultaten. Om zo’n advertentie te maken heb je wel enige kennis nodig om dit voordelig te doen. Door te adverteren via zoekmachines kan je in korte tijd extra veel bezoekers naar je blog trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: