Marsepein balletjes

Nog een kleine twee weken en dan zet Sinterklaas voet aan wal in Nederland. De voorbereidingen zijn bij ons achter de schermen al in gang hoor. Achter de schermen, want ik wil de kinderen nog niet “gek” maken met Sinterklaas. Laatst deelde ik met jullie al een lekker suikervrij pepernoten recept. Het is even wat werk, maar dan heb je wel heerlijke, verantwoorde pepernootjes. Komende weken wil ik nog meer lekkernijen met jullie delen. Ik maakte marsepein balletjes. In de winkel noemen ze ze vaak als marsepein aardappeltjes, alleen deze bevatten geen cacao. Dat zou je er natuurlijk nog doorheen kunnen doen. Zelf ben ik niet zo gek op marsepein, maar deze balletje vind ik lekker. Niet té veel, want net als echte marsepein met suiker, vind ik dit ook wel erg zoet.

20151012_144006_resized

Wat heb je nodig om deze marsepein balletjes te maken?

  • 175 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels honing
  • een aantal druppeltjes citroensap

20151012_144029_resized

Zoals je ziet heb je maar weinig ingrediënten nodig. Doe alle ingrediënten in een kommetje en kneed het goed door elkaar. Als je een mooi deegje hebt, kan je er mooie ronde bolletjes van draaien. Dat vind ik zelf nog wel een beetje lastig, maar dat wordt dus vaker oefenen! 😉 Zelf vind ik het het lekkerst als de balletjes niet té groot zijn. Het lijkt me leuk om een schaal te maken met allemaal verschillende soorten Sint snoepgoed.

Vind jij marsepein lekker? Wat krijg jij het liefst voor snoepgoed in je schoen van Sinterklaas?

 

3 Reacties

  1. Vlijtig Liesje

    Ik houd helemaal niet van marsepein, maar mijn man wel. En dit recept lijkt me niet al te moeilijk dus bedankt!
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…StorytelMy Profile

    Reageren
  2. Bianca

    Is dit echt zo makkelijk te maken? Mijn moeder vind dit echt heel erg lekker, nu moet ik het wel een keer voor der klaar maken haha x
    Bianca onlangs geplaatst…KIDS FASHION | LOOKBOOK HERFST INSPIRATIEMy Profile

    Reageren
    1. Emy (Auteur bericht)

      Het is natuurlijk wel iets anders dan “de echte”, want dat zit natuurlijk bomvol suiker!

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: