Matchis; Nu hopen dat er snel een match is

Zoals je misschien nog wel weet heb ik me zo’n anderhalve week geleden opgegeven bij Matchis, als stamceldonor. Voordat je geregistreerd kan worden als stamceldonor, moet je eerst nog even wat wangslijmvlies afnemen en opsturen. Hiermee onderzoeken ze dan welke HLA-weefseltypering je hebt en dit registreren ze dan in de wereldwijde databank. Een paar dagen geleden kreeg ik de registratiekit van Matchis binnen en ik laat jullie zien hoe simpel het is om je te laten registreren als donor!

stamcelfieWat zit er in de registratiekit

Afgelopen vrijdag kwam de registratiekit al binnen! Best snel. In de registratiekit zit:

  • een algemene brief met informatie
  • een flyer waarom je stamceldonor zou moeten worden. De flyer kan je mooi aan iemand doorgeven!
  • een mapje met uitleg en hierin zit een stukje schuimrubber waarin je de wattenstaafjes schuift
  • twee steriele wattenstaafjes
  • retourenvelop

registratiekit matchis registratiesetHoe neem je af?

Je hebt de registratieset binnen gekregen… en dan? Als eerst controleer je of het nummer onder de streepjescode op de retourenvelop en de registratieset (dat mapje waar de wattenstaafjes in komen) overeen komen. Vervolgens maak je de verpakking met watttenstaafjes open en je haalt er één uit. Zorg dat het staafjes nergens anders mee in contact komt dan de binnenkant van je wang. Slik nog een keer goed.

wangslijmvlies afnemen stamceldonorDoe je mond open en veeg met het wattenstaafje langs de binnenkant van je wang. Doe het met ronddraaiende bewegen en druk net zo hard als je doet met tandenpoetsen. Dit doe je 30 seconden. Laat het wattenstaafje in je hand vijf minuten drogen en daarna stop je het in het stukje schuimrubber in de registratieset. Doe dit ook met het tweede wattenstaafje. Stop dit wattenstaafje ook in het registratiesetje en vervolgens doe je de registratieset in de envelop en plak je hem dicht. Je hoeft er geen postzegels op te doen, hij kan zo de brievenbus in.

THAT’S IT! Meer niet gewoon. Na controle van mijn HLA-weefseltypering (kan 6 weken duren), ben ik gewoon geregistreerd als stamceldonor. Appeltje eitje toch? En nu dus allemaal even aanmelden als stamceldonor!

Ik ben heel benieuwd of ik ooit opgeroepen zal worden als stamceldonor! Dat lijkt me wel spannend hoor, maar ook fijn dat je iemands leven er mee kan redden. Hopen dat er snel een match is!

Heb jij je al aangemeld als stamdeldonor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: