Minestronesoep

Ik had nog zoveel groenten in huis liggen en ik wilde graag eens een lekkere soep maken. Ik kwam op het idee om een minestronesoep te maken. En het was echt heerlijk! Daarom deel ik nu mijn recept met jullie.

Benodigd
2 uien
3 teentjes knoflook (geperst of fijn gesneden)
1 kleine courgette
Grote zak soepgroente (of alles los)
Handje gesneden andijvie
Een pot uitgelekte witte bonen
Handje volkoren pasta
1 theelepel gerookt paprika poeder
1 theelepel keltisch zeezout
1,5 liter bouillon (ik gebruikte suikervrije kruidenbouillon)
Geraspte kaas
Olie (ik gebruikte kokosolie)

Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes. Doe wat olie in de pan en fruit de uitjes met de knoflook in een pan. Doe hierbij de courgettestukjes en laat het even smoren. Doe daarna het paprikapoeder erbij en blijf goed roeren zodat het niet gaat aanbakken. Doe de soepgroenten erbij en roer alles goed om. Laat even bakken. Voeg de bouillon toe en ook het zout. Breng de soep aan de kook. Voeg daarna de andijvie en de witte bonen toe.

Breng ondertussen de pasta in een pannetje aan de kook en als deze klaar is kan het ook bij de soep. Je soep is nu in principe klaar. Proef nog even of je genoeg paprika en zout hebt toegevoegd. Eventueel naar smaak nog toevoegen. De soep wordt trouwens beter van smaak als je hem nog even laat staan.

Strooi nog een beetje geraspte kaas over je soep als je hem in bakjes serveert. Heerlijk! Mmmmmm eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: