Minimum maand

December is duur. Eerst Sinterklaas en snel daarna komt Kerst. We vieren beide feesten met cadeautjes. We halen elk jaar een echte boom in huis Met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw halen we ook extra te eten huis voor meer personen. Al met al is december echt een flinke inslag in ons budget. Daarom wordt januari nu een minimum maand. Ik las dit op de blog van Firma Fluitekruid, een artikel van vorig jaar. Het is trouwens niet de bedoeling dat wij gaan besparen op gezond eten hoor, maar wel even de hand op de knip houden. Het is de bedoeling dat we alleen maar spullen kopen die we nĆ³dig hebben. Zo nu en dan zal ik wat artikelen plaatsen die gaan over onze minimum maand..

Ik wil niet alleen een minimum maand houden in de zin van geld, maar ook qua spullen. De minimum maand sluit dus goed aan op mijn doelstelling om rust en orde te zoeken. Ik ga weer verder uitzoeken. Misschien kan ik ook al een beginnetje maken met het verkopen van spulletjes op Marktplaats. Dit gaat me alleen maar lukken als ik wat meer ruimte heb gekregen (op zolder en in mijn hoofd haha).

Het minimaliseren gaat hier nog verder. Zoals ik hier al schreef ga ik in de loop van dit jaar stoppen met het werken in de praktijk. Dat houdt ook in dat we nog maar een salaris over gaan houden. Dat gaan we natuurlijk wel merken, dat is ook weer een kwestie van wennen. Daarom ben ik nu al bezig om allerlei dingen te schrappen. Overbodige lidmaatschappen heb ik opgezegd en ben ik nog aan het opzeggen. Denk hierbij aan een tijdschrift, de bibliotheek, de ANWB (we hebben ook pechservice van de garage), abonnement op ballorig…. Binnenkort gaat er nog een en ander uit.

We zijn aan het kijken of de verzekeringen goedkoper kunnen. Ik heb vluchtig al wat zitten neuzen en ja, dat kan. Ook wil ik graag een goedkoper internet/tv/telefoon abonnement, de 60 euro die we nu per maand betalen vind ik toch ook wel aan de hoge kant.

En dan tot slot misschien niet zo heel leuk. We hebben besloten om per 1 januari te stoppen met verjaardagscadeautjes geven en ontvangen. Bij ons in de familie waren het al geen eens cadeautjes meer, maar enveloppen. Die je dan vervolgens continu over en weer geeft. We blijven wel gewoon op verjaardag gaan en onze verjaardag vieren, maar dus zonder envelopjes. Er zijn trouwens meer mensen in de familie die dat doen. šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: