Moestuin – Voorzaaien

Vorig jaar hadden wij onze eerste “echte” moestuin in de volle grond. Wat een verschil vond ik het met plantjes in potten laten groeien… Ook nam L een pompoenplantje mee van school. Dat ging ook heel goed in de tuin. Vorig jaar zaaide ik direct in de volle grond omdat we te laat waren met voorzaaien in verband met de verhuizing.

20150312_170350

Dit jaar wilde ik dat sowieso anders gaan aanpakken. Ik wilde weer gaan voorzaaien net zoals ik voorgaande jaren deed. Ik kocht nog wat extra plastic potjes, kweekkasjes en labeltjes.  En toen kwam de geweldige moestuinactie van AH. Die actie zal je vast niet ontgaan zijn. Al heel snel hadden wij alles verzameld en in de potgrond gezet. Ze groeien dus ook als kool!

20150313_115209

Ik kocht ook nog wat extra zaadjes erbij; artisjok, aubergine (toen had ik de moestuintjes van AH nog niet..) en patisson. Patisson is vergelijkbaar met courgette en voornamelijk door de vorm ben ik er erg benieuwd naar!

20150313_115151

Afgelopen week was het prachtig weer en daarom was ik heerlijk buiten in de tuin aan het zaaien. Hup, wat stek- en kweekgrond in een potje, zaadje erin, labeltje erin en dan in het kweekkasje. Ook zaaide ik nog wat zaadjes die ik over heb gehouden van vorig jaar. Ik ben echt super benieuwd wat er allemaal op zal komen!

20150313_115159

Ik zaaide in de meeste potjes 1 zaadje. In sommige potjes meerdere, vooral als ik niet zeker wist of er wel iets op zou komen. Op èlk labeltje schreef ik wat er in het potje zit. Vorig jaar groepeerde ik de potjes met één labeltje, maar mijn ervaring was dat ik een paar weken later niet meer wist wat het was…. Dus nu echt één labeltje per potje.

20150313_115206

Nog even een overzichtje van mijn zadenvoorraad. Het is inmiddels best veel geworden.

20150313_122007

Dit is het resultaat van mijn eerste zaaironde. Ik zaaide onder andere: bietjes, spercieboontjes, zonnebloemen, snijbonen, komkommer, meloen, pompoen, courgette, lathyrus, patisson, aubergine, artisjok en kers.

Over een aantal weken ga ik nog een en ander zaaien, zodat we de hele zomer genoeg plantjes hebben. Ik kan niet wachten totdat we weer uit onze eigen tuin kunnen eten! Heerlijk vind ik het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: