Moestuintip: kamille tegen schimmel

Schimmel is erg vervelend als je aan het voorzaaien bent. Schimmel kan namelijk je zaailingen aantasten. Het viel me bij de AH moestuintjes trouwens ook op dat de potjes erg snel schimmelen en dat de schimmel van de potjes dan overslaat naar de aarde. Dat is natuuelijk niet de bedoeling.

image

Wist je dat je prefentief kan handelen wat betreft schimmel? Kamille is hiervoor erg geschikt en bovendien een natuurlijk middel. Je zet hiervoor een sterke pot kamillethee en laat dit afkoelen. Ik deed dit in een soort hogedruk spuitje. Dit spuitje kan je bovendien ook op vernevelen zetten en is superhandig als je de zaadjes nèt hebt gezaaid. Natuurlijk kan je de kamillethee ook in een gietertje doen. De thee geef je dan in plaats van water aan de plantjes. De schimmel blijft dan weg.

Ken jij deze tip al?

3 Comments on “Moestuintip: kamille tegen schimmel

  1. Handige tip, bedankt! Sommige potjes bij mij zitten echter al onder de schimmel, niet alleen de aarde maar soms ook zelfs de plantjes. Is daar ook iets aan te doen? En zo nee, zou ik ze dan weg moeten gooien of kan het niet zo veel kwaad? Alvast bedankt voor je reactie!

    • Meestal is het met schimmel oppassen geblazen dat ze het plantje en de wortel niet aantasten. Mijn ervaring met turfpotjes is dat ze erg snel schimmelen. Ik heb de turfpotjes eraf gehaald en in plastic potjes gezet met echte stek- en zaaiaarde. We zijn nu schimmelvrij.
      Kaboutertuin onlangs geplaatst…Paaseieren kleuren met natuurlijke kleurstofMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: