Monster Jam 2018; een en al entertainment

Een paar weken geleden had ik een supergave winactie op de blog. Ik mocht namelijk kaarten van de Monster Jam weggeven. Ook kregen wij zelf kaarten voor de show, om de Monster Jam te reviewen. Omdat ik het zelf niet zo zag zitten zo kort na de bevalling, vroeg ik of mijn man er zin in had. Uiteraard wilde hij wel. Samen met onze twee oudste jongens en mijn vader ging hij er naar toe. Speciaal voor de blog schreef mijn man er een review over!

monster jam 2018

Onderweg

Op zaterdag 29 juni was het dan zover! Eindelijk gingen we (L, S, opa en papa) naar de Kuip in Rotterdam om naar de Monster Jam te gaan. We hadden er reuze zin in. Opa zou als chauffeur gaan rijden en hij haalde ons stipt om 11 uur ’s ochtends op voor ons bij de deur. Emy  had al een tas met lekkers en drinken gemaakt voor onderweg. We moesten tenslotte twee uur rijden. We hadden tijd genoeg aangezien het stadion pas om 14.30  uur open zou gaan.

De mannen achterin hadden er zoveel zin in dat ze denk ik wel een tikkeltje zenuwachtig waren. Ze waren lekker druk aan het kletsen en grapjes aan het maken. Rond 12 uur hebben we al rijdend een boterhammetje op gepeuzeld. De magen waren weer gevuld. L wilde alleen nog wel wat lekkers, hij vroeg het denk ik wel vijf of zes keer. Gelukkig zat er ook een zak popcorn in de tas, dus die werd gretig in ontvangst genomen door de mannen achterin.

Popcorn

Om 12.15 uur hadden we even een korte pauze. De jongens moesten plassen, maar bij een tankstation aan de snelweg moet je meestal betalen. Ik had maar een muntje van vijftig cent dus ik zei dat ze dan maar tegelijk door het poortje moesten gaan. Toen ze terug kwamen zeiden ze dat ze ook onder het poortje door konden, tot een bepaalde lengte hoef je namelijk niet te betalen. Maar uiteraard was een muntje in het apparaat stoppen veel leuker, dus hebben ze dat gedaan. Het toilet was ook heel luxe volgens de mannen met allemaal mooie tegels en wasbakken, de zeep ging automatisch en de kranen hadden ook sensoren. Wat een avontuur je al niet kan beleven in een snelwegtoilet haha heerlijk.

Ondertussen kwam S zijn lieveling auto ook naast ons staan, een Porsche. S kijkt regelmatig Enzo Knol en die rijd ook in een Porsche begreep ik, dus dat is natuurlijk een hele mooie auto dan. Na dit stopje weer fris op weg. De zak popcorn werd verder leeg gegeten. Omstreeks 14.15 kwamen we aan bij de P+R in Rotterdam. Nadat we een plekje hadden toegewezen zijn we voor de tram kwam nog even snel een plasje gaan doen. Met de tram was het een klein kwartiertje rijden naar de Kuip. Gelukkig waren we mooi op tijd want bij de ingang begon al een grote rij te vormen. Hier werd ook voor gewaarschuwd in de informatie die bij de tickets zat.

monster jam 2018

Monster Jam in de Kuip

We hebben ongeveer een kwartiertje in de rij gestaan, het was wel erg warm, het scheelt ongeveer vijf graden met waar wij wonen en op het midden van de dag was het al bijna 30 graden! Terwijl we in de rij stonden werden we nog getrakteerd op twee propellervliegtuigen die voorbij kwamen vliegen, vijf minuten later kwamen er nog helikopters van het type Chinook, Cougar, NH-90 en Apache in formatie voorbij vliegen, ik denk dat er een vliegshow wat verderop was. Even dacht ik zelfs dat het speciaal voor Monster Jam was geregeld. Toen we het stadion terrein op kwamen zagen we al gelijk een pick up truck van team Monster Energy staan. Dat is denk ik toch wel een van de meest populaire teams van de Monster Jam. Dus gelijk maar even L en S op de foto gezet bij de truck.

Daarna hebben we muntjes gehaald om even lekker wat te drinken te halen. Opa en papa een biertje en S wilde graag ijsthee, L wilde sinas. Na nogmaals een sanitaire stop zijn we naar ons vak gegaan. Wij zaten in vak KK, dat bevind zich tegen het Maasgebouw op de bovenring. Opa en papa zijn 4 jaar geleden al eens in de Kuip geweest voor een bekerfinale, toen zaten we ook in de hoek van de bovenring.

Wat ons op viel in dit prachtige stadion is dat je ook vanuit de bovenring in de hoek een perfect zicht hebt op het veld. De Kuip is dan ook bij uitstek geschikt voor een groot evenement als Monster Jam. Na even zoeken hadden we uiteindelijk ons stoeltje gevonden. De mannen konden niet wachten tot de show zou beginnen, er werd meerdere malen gevraagd hoe laat de show begon. Ik zat naast L en S zat naast opa, dus lekker de mannen tussen ons in.

monster jam 2018

De teams

Ik vertelde tegen L welke teams er mee deden aan de Monster Jam en hoe hun monster truck er uit zag. Er waren in totaal tien teams, te weten: Monster Energy, Grave Digger, Earth Shaker, Megalodon, Max-D, Scooby Doo, Zombie, El Toro Loco, Monster Mutt Dalmation en Dragon. Ondertussen werden er interviews gedaan met het publiek, als je een vraag goed beantwoorde kreeg je een officiële Monster Jam pet.

Er werd ook uitgelegd hoe de teams het tegen elkaar opnemen, er kon via internet gestemd worden, zodat er per team een score uit kwam. Dit zeer Amerikaanse evenement draait dus heel erg om populariteit. Hoe groter je naamsbekendheid is, hoe sneller mensen je een goed cijfer geven. Er werd in drie soorten wedstrijden gestreden, een tegen een racen, de winnaars gaan in een halve finale nog tegen elkaar en uiteindelijk een finale. Daarna moeten ze een per een in maximaal twee sprongen op twee wielen rijden. Daar kon je dus een cijfer voor geven, als laatste onderdeel was de free style, waar team per team 2 minuten de tijd krijgt om zoveel en zo extreem mogelijke stunts te maken, ook hier kan je uiteraard stemmen voor een cijfer. Het publiek is dus in feite de jury.

Oorkappen

Eindelijk was het dan zover! De motoren werden gestart en ze reden eerst met zijn allen een aantal rondjes op het veld. Gelukkig hadden de L en S oorkappen mee. Opa en ik hadden niets mee, we dachten dat het geluid wel mee viel. Maar oei! Dat viel vies tegen, ik dacht dat ik gelijk doof zou worden. Opa hield zijn oren dicht, maar ik was continu foto’s en video’s aan het maken. Toch wel leuk als jullie ook mee kunnen genieten van de Monster Jam haha.

Racen

Na een aantal rondjes gingen de eerste twee teams zich opstellen om te racen. Uiteindelijk bleven er dus twee teams over, mijn favoriete team, team Grave Digger en team Monster Energy. Die namen het dus op in een spannende finale, het was bijna niet te zien wie er de snelste was, in de eerste ronde zou ik zweren dat Monster Energy net iets eerder bij de schans was en in de tweede ronden was het overduidelijk dat Grave Digger sneller was, wat zou de jury beslissen?

Gelukkig won team Grave Digger. De Grave Digger reed gelijk een ere rondje over het parcours. Nadat de coureur uitstapte werd hij geïnterviewd, toen trok hij zijn race overall uit en daar onder zat een Feyenoord shirt! Dat heeft hij slim gedaan, gezien het een Amerikaan is die in de Kuip rijd, alles draait natuurlijk om de punten van de jury straks. Zo probeert hij in ieder geval de hearts en minds van het publiek te winnen!

monster jam 2018

Twee wielen

Na dit onderdeel kwam het onderdeel op twee wielen rijden. Dit is super spectaculair omdat ze dan op heuvels af rijden om dan op twee wielen terecht te komen en zo een stuk te rijden, op twee wielen rijden en gelijk doorvallen naar vier wielen is niet genoeg! Er moet uiteraard ook op twee wielen gereden worden, of je dat nou met alleen de voor- of achterwielen of op een kant doet maakt niet uit, als het maar spectaculair is, want dat is goed voor de punten. Het draait er natuurlijk om of je het publiek vermaakt.

Na een aantal spectaculaire shows was het toch echt team MAX-D die het overduidelijk won, zijn monster truck kwam na een korte sprong op zijn voorwielen terecht, waarna de coureur zijn truck vooruit en achteruit rijdend wist te balanceren, eindigend met ongeveer tien!! seconden stil staan op zijn voorwielen, dit allemaal de zwaartekracht tartende. Wat een spectaculair gezicht! Zeker als je na gaat hoe groot en zwaar die monster trucks zijn. Na dit onderdeel was het tijd voor pauze.

Crossmotoren

S en opa gingen even naar het toilet. Ondertussen werd de baan even opgeknapt door shovels en werd er een schans in het midden neergezet. In eerste instantie dacht ik dat de trucks daar met een kant over heen zouden gaan rijden zodat ze op twee wielen terecht komen, maar ik hoorde ook een licht knetterend geluid, dat bleken dus crossmotoren te zijn. Monster Jam laat je ook in de rust op het puntje van je stoel zitten en vermaken. Deze motors gingen allemaal acrobatische sprongen in de lucht doen, hier werd ook een korte competitie van gemaakt.

De uiteindelijk winnaar mocht een solo sprong maken, hij zou een lage steile zandheuvel pakken, ik denk om een 360 graden flip te maken, maar deze ging fout, tijdens het omhoogkomen viel hij van zijn motor en de motor kwam op hem terecht. Gelukkig liep het allemaal goed af hij stond op en startte zijn motor en onder luid applaus verlieten de motoren het veld weer.

monster jam 2018

Freestyle

Daarna was het al snel tijd voor de Freestyle! Hier halen de coureurs alles uit de kast om de punten te verdienen. De monster trucks kwamen nu allemaal het veld in en zes monster trucks gingen onderaan de helling van de hoogste heuvel staan. Het was mij niet helemaal duidelijk waarom zij dit deden, het bleek dat team Monster Energy voor een wereld record zou gaan!! Hij zou over zes monster trucks heen springen. Hij stelde zich aan de andere kant van de hoge heuvel op en gaf toen flink gas, hij sprong, ging de lucht in en sprong over alle zes monster trucks heen, echter raakte hij wel de laatste truck van team Zombie op het dak. De Zombie werd naar de pits gebracht waar hij snel werd opgelapt.

Nu begon de Freestyle dan echt!  Er stond ook een soort scheepscontainer half ingestort tussen zandheuvels, ik vroeg mij al af waar die voor was, die blijkt er dus te zijn om de monster trucks in staat te stellen een 360 graden flip te maken! Niet elk team durft het aan, het is namelijk heel moeilijk!

Brand

Scooby Doo mocht beginnen, deed een leuke show maar eindigde op de kop na een gewaagde sprong. Er brak direct brand uit! Gelukkig is alles professioneel en veilig geregeld op Monster Jam en werd al snel de brand geblust en werd Scooby Doo weer op zijn “pootjes”gezet. Hierna ging team Earth Shaker op, Earth shaker probeerde een 360 flip te doen maar belande ook op zijn dak. Best moeilijk dus. Team Megalodon, reed een sterke race en plette alle auto’s die her en der in het veld stonden.

Megalodon reed de race uit zonder stuk te gaan. Team Zombie kwam na een spong verkeerd terecht en stuiterde op zijn zijkant, hij probeerde snel te herstellen met flink wat gas, maar was niet meer te redden. Team Monstermutt plette ook heel fijn nog wat auto’s en probeerde vlak voor de tijd op was om nog een stuk op 2 wielen te rijden. Hij reed ook netjes de race uit. Team Dragon deed een paar flinke sprongen en eindige spectaculair meteen 360 flip! Hij zou dan ook winnen.

monster jam 2018

Team El Toro Loco wist wat het te doen had en probeerde het, helaas was de tijd net op voordat hij de 360 flip kon uitvoeren. Team MAX-D reed een goede race alleen kwam die na een sprong verkeerd terecht en belandde op de kop. Monster Energy Team maakte ook een 360 flip maar belande wel op zijn dak. Team Grave Digger had nog 40 seconden te gaan toen de motor er mee op hield. Jammer, want ik had ook wel een 360 flip verwacht van dit team.

Daarna was het alweer over en gingen we naar buiten. Daar haalden we nog een drankje en een hapje en toen zijn we op weg gegaan naar huis. Onderweg naar huis hebben we nog lekker een hapje gedaan bij de Burger King. Het was een hele leuke dag en we gaan zeker nog een keer naar Monster Jam! Wat een sensatie en enterainment!

Een reactie op “Monster Jam 2018; een en al entertainment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: