Mosterdsoep

Een van mijn favoriete soepen is toch wel mosterdsoep. Een lekker soepje met smaak. Je kan de soep prima gebruiken voor lunch. Ook vind ik mosterdsoep goed te combineren bij een high tea als voorgerechtje. Mosterdsoep is echt heel erg simpel om te maken en je hebt er ook helemaal niet zoveel voor nodig. Zelf hoefde ik alleen de crème fraîche en de spekreepjes maar in huis te halen, de rest heb ik over het algemeen altijd wel in huis.

mosterdsoepWat heb je nodig?

  • 50 gram roomboter
  • 1 liter bouillon
  • 50 gram volkoren tarwemeel
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 125 ml crème fraîche
  • Zout en peper naar smaak
  • Magere spekreepjes

Hoe maak je de mosterdsoep?

Zet een pan op het vuur. Verwarm de roomboter in een pannetje totdat het is gesmolten. Doe de volkoren tarwemeel erbij en roer heel goed met een houten lepel. Laat het volkoren tarwemeel zo even garen terwijl je goed blijft roeren. Voeg vervolgens de bouillon scheutje voor scheutje toe. Blijf weer goed roeren om klontjes te voorkomen. Ik had eerst wel wat klontjes maar door goed te roeren en het opwarmen (volgende stap) zijn de klontjes helemaal verdwenen. Breng de bouillon aan de kook en voeg nu de mosterd en de crème fraîche toe. Nu mag de soep niet meer koken omdat hij anders misschien kan gaan schiften. Voeg de zout en peper toe naar smaak. Bak in een koekenpan de magere spekreepjes uit. Garneer je soep met wat uitgebakken spekjes er bovenop. Zelf vind ik de combinatie mosterdsoep en spekjes echt een hele goede combinatie. Geeft net even wat meer smaak. Heerlijk!

Het is ook erg lekker om bij mosterdsoep een stukje uienkruier te serveren. Ook deze zijn makkelijk te maken en ook goed in te vriezen en later op te warmen.

Eet smakelijk!

Hou jij ook zo van mosterdsoep?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: