Mueslirepen

Ik was altijd gek op muesli repen, het liefst die met rozijnen erin! Maarja, die muesli repen hebben ook vaak een glimmend laagje op de buitenkant, volgens mij gewoon suiker. Tijd om onze eigen repen te maken dus.

Afbeelding 646

Wat heb je nodig:

  • 200 gram havermout
  • 75 gram pindakaas
  • 75 gram kokosolie
  • 75 gram honing
  • 50 gram cranberries
  • 50 gram goji bessen
  • 50 gram rozijnen
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten

Afbeelding 649

Doe alle droge ingrediënten (havermout, gojibessen, cranberries, rozijnen, zonnebloempitten en pompoenpitten) bij elkaar in een kom en roer door elkaar.

Afbeelding 650

Doe de pindakaas, de kokosolie en de honing bij elkaar in een pannetje en laat alles smelten. Roer goed door zodat je een mooie egale saus krijgt.

Afbeelding 651Roer het pindakaas-mengsel door de droge ingrediënten heen en blijf roeren totdat alles goed door elkaar zit en goed is opgelost. Schep vervolgens alles in een cakevorm. Ik gebruik er wel altijd een bakpapier tussen omdat je het dan handiger uit de cakevorm kan halen.

Afbeelding 652Zet vervolgens in de koelkast en laat opstijven. Als de koek hard is, is het klaar (de kokosolie is dan gestold). Je kan de koek het beste in de koelkast bewaren, kokosolie wordt op kamertemperatuur namelijk weer zacht.

Snijdt in plakjes en eet smakelijk!

4 Comments on “Mueslirepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: