Op zoek naar orde en rust #2

Weet je nog toen ik eind november schreef over dat ik op zoek was naar orde en rust? Ik wist dat het niet met een paar dagen gedaan zou zijn, maar ik had wel gehoopt dat ik in de kerstvakantie alles een beetje achter me kon laten. Helaas is dat dan weer net niet zo. Het gaat gelukkig wel al beter.Ik ben in huis flink aan het ontrommelen geweest, maar met alle kerstspullen in de woonkamer, lukt het beneden nog niet heel erg goed. Ik vind het altijd zo’n rommel met die kerstspullen. Maar dat zou komende week dan beter moeten gaan.

Deze vuilniszak komt alleen al uit de keukenkastjes en keukenlades! Wow, een hele vuilniszak vol. En wat hebben we in ene weer een ruimte in de lades. Dat is echt zó fijn. Niet meer proppen om de lade dicht te krijgen. De spullen heb ik in de container gedaan, er zat niet echt veel bruikbaars bij, en het ruimt ook meteen lekker op.

Bijna vergeten om er een foto van te maken, dus de spullen maar even voor de auto gezet en snel een foto gemaakt. Twee volle vuilniszakken en een tasje met babykleding en een boxkleed. Deze heb ik bij de moeder van een vriendje van L gebracht, waar ik al eerder over schreef. Ze was zó ontzettend blij met de spulletjes, dat gaf mij ook weer een goed gevoel. Ik vind het moeilijk om dingen weg te doen die van mijn kinderen zijn geweest, maar nu ik weet dat de kleertjes goed terecht komen, vind ik het al wat minder erg. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik niet álle babykleertjes heb weg gedaan hoor. Ik heb nog wel wat over gehouden, daar zitten dan teveel mooie herinneringen aan. En ik vind het leuk voor later.

Dit is een hoek in onze woonkamer. Onze oudste zoon heeft ontzettend veel lego. Hij heeft de hele serie van Pirates of the Caribbean compleet. In ons oude huis hadden we geen plek om alles mooi neer te zetten, dus belandden de setjes vaak weer in een curver bak. Nu heeft hij in ons nieuwe huis een mega kamer, waar we allemaal planken aan de muur hebben gemaakt. Hier kan hij alles uitstallen en lekker aan het bureau spelen. Maarja, eerst moeten alle sets in elkaar gezet worden. Ik kan je wel vertellen, het is ontzettend veel werk! Elke set moet bij elkaar gezocht worden tussen alle Lego onderdeeltjes, daarna kan het bouwen pas beginnen…. We hebben nu inmiddels een beetje een systeem. Echt alles wat nog een beetje in elkaar stond, is ook uit elkaar gehaald en alles is op kleur gesorteerd. Mijn man is er deze vakantie heel druk mee bezig geweest. Zo leuk om te zien welke setjes hij nu daadwerkelijk ook heeft! Sommige hebben we echt in geen maanden meer gezien. Je kan dus wel begrijpen dat L ook echt heel blij is. Langzaamaan wordt dat hoekje in de kamer dus ook steeds minder, en kunnen we dit (vervelende) klusje ook gaan afstrepen.

Ik heb me bezig gehouden met de administratie. Sinds de verhuizing hebben we de administratie map ook niet echt meer bij gehouden. Ik heb alles uitgezocht en weer netjes in de map gedaan. Hè wat voelt dat fijn! Dat stapeltje wat hier op de bank ligt kan gewoon weg!! Dat ruimt lekker op. Ik heb meteen ook heel wat abonnementen opgezegd, nu gaan we nog kijken of alle verzekeringen en overige abonnementen (zoals tv en internet) misschien nog ergens goedkoper kunnen. Dit voelt supergoed!

Zoals je kunt zien zijn we wel op lekker op weg. Ik hoop dat we deze maand weer lekker wat kunnen aanpakken.

3 Reacties over “Op zoek naar orde en rust #2

    • Ja he wat een drama… ben sowieso geen fan van administratie, maar na de verhuizing krijg je ook zoveel papieren erbij…. Scheelt wel veel ruimte als het allemaal weer gedaan is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: