Op zoek naar orde en rust

Ken je dat? Het gevoel dat je hoofd helemaal vol zit. Continu achter de feiten aanlopen. Ik heb dat gevoel met periodes. Zo ook nu dus. Ik heb het druk. Op het moment is het op mijn werk heel hectisch, ik moet veel mee naar huis nemen. Ik ben ZZP in de gezondheidszorg en het zijn zaken die toch geregeld moeten worden. Ik wil graag lekker bezig met mijn Kaboutertuin blog. De naderende feestdagen zorgen voor een hoop extra regelwerk. Ik wilde dit jaar zelf een adventkalender voor de kinderen maken (blog volgt nog), op de school van de kinderen hebben ze extra hulp nodig van ouders en daarbij heb ik natuurlijk ook nog de zorg voor mijn kinderen, huishouden, de klussen in huis en ergens ook nog mijzelf. Ik wil te veel. Ik neem altijd te veel hooi op mijn vork.

Chaos

Overal in huis kan je dat terug zien. Het is rommelig. Overal liggen stapeltjes en rommelige hoekjes. Gelukkig is het niet vies, dat hou ik dan wel heel zorgvuldig bij. Ze zeggen altijd chaos in je huis is chaos in je hoofd (en andersom geldt ook volgens mij). Tijd dus voor actie!

Lijstjes

Ik heb altijd veel baad bij lijstjes maken. Ik kan echt overal lijstjes voor maken, wat moet ik nog doen, welke klussen gaan we in huis doen, cadeau ideeën voor de kinderen, boodschappenlijstjes…. Als het zou moeten zou ik ook nog een lijstje kunnen maken om op te schrijven welke lijstjes ik allemaal heb, haha. Ik gebruik daarvoor een notititeboekje van de Action. Het boekje kostte me een euro geloof ik, maar het is me inmiddels heilig geworden. Ik neem het overal mee naar toe. Zo’n boekje geeft me weer overzicht in de taakjes die nog gedaan moeten worden. Voorlopig ben ik nog wel even zoet daarmee.

Rust

Ik hoop dat ik voor de feestdagen alles wat meer op orde heb, ik ben er nu heel erg aan toe. Soms heb ik ook het gevoel dat ik voor Jan met de korte achternaam aan het opruimen ben. Dan heb ik de woonkamer aardig netjes, maar als mijn mannen ’s middags dan thuis komen ligt alles weer vol. Ik ga dus ook verder met minimaliseren. Het past goed bij de opdracht deze week van de adventchallenge. Het kan dus zijn dat er wat minder blogs hier verschijnen. Dan heb ik het gewoon druk met opruimen….

2 Comments on “Op zoek naar orde en rust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: