Onze ervaringen met Papiertje! tekenpapier

Misschien heb je het hier op mijn al ergens voorbij zien komen. Een tijdje geleden kreeg ik van Wendy een setje met Papiertje! mini’s en een ansichtkaart. Mijn interesse was direct gewekt. Het is kwalitatief prachtig papier met een mooie aquarelrand er om heen. Mijn kinderen zijn dol op tekenen, ook maken ze graag kleurplaten. Maar soms hebben ze wel een beetje “moeite” om een tekening helemaal af te maken… Ze zijn papier grootverbruikers. Ik was erg benieuwd hoe dat met Papiertje! zou zijn. Zodoende kocht ik op de Ouders Natuurlijk Beurs een set A4 papier en een set A5 Star Night papier.

papiertje! waldorfpaperWat is Papiertje!?

Papiertje! is papier dat uitnodigt om te worden gebruikt. Elk vel is voorzien van een mooie, gekleurde omlijsting waardoor kinderen geïnspireerd worden om te tekening verder af te maken. Er zijn diverse kleuren en formaten te bestellen. Het eerste Papiertje! was een landschap. Maar inmiddels is er ook regenboog, herfst, winter, lente en sterrennacht papier te koop. Het papier is gemaakt van 170 grams gerecycled papier. Gemiddeld kopieer- en tekenpapier is 80 grams, dus je hebt met Papiertje! echt een fijne kwaliteit papier in handen.

papiertje! waldorfpaperWaarom is tekenen zo goed?

De meeste kinderen zijn dol op tekenen. Hier in huis tekenen de kinderen alle drie ook best graag. Ook vinden ze kleurplaatjes maken vaak erg leuk. Door te tekenen kunnen kinderen gebeurtenissen en emoties verwerken. Bovendien is tekenen ook goed voor de fijne motoriek. Door te tekenen leren kinderen het potlood vast te houden en ook hoe je het moet gebruiken.

papiertje! waldorfpaper

Ik denk dat het geen uitleg behoeft dat het voor kinderen beter is om te kleuren dan om een beeldscherm te gebruiken. En laat dit nou ook net de missie zijn van Wendy en Kim. Minder schermtijd voor kinderen en vaker tekenen inzetten. Je kan de materialen van te voren al klaar leggen en dit nodigt kinderen uit om te beginnen. Ik doe dat ook wel eens. Net voordat ik de kinderen ophaal van school leg ik wat papier klaar. We hebben zelfs een hele tijd een mandje met tekenenspulletjes op tafel gehad. Helaas is dat mandje in de loop der tijd van tafel verdwenen… maar misschien wel goed om het toch eens neer te zetten. Het werkt echt namelijk!

papiertje! waldorfpaper

Wat vinden wij ervan?

Toen ik terug kwam van de beurs liet ik mijn kinderen zien wat ik had gekocht. Hun interesse was ook direct gewekt toen ik Papiertje! aan hen liet zien. Ze wilden direct weten wat het was en waar ik het voor had gekocht. Heel voorzichtig vroeg een van hen: “Mag ik misschien zo’n blaadje om op te tekenen?”. De jongste twee hebben allebei zitten tekenen. S wilde graag een zelfportret maken en hij vroeg of ik de illustratie, die Wendy voor ons maakte, even wilde uitprinten zodat hij zijn gezichtje kon maken. papiertje! waldorfpaper

Natuurlijk ging het tekenen van het lijfje niet meteen goed en daarom moest er gegumd worden. En dat kan het papier prima hebben. Het bleef netjes en ging niet kapot toen er gegumd werd. De jongens vonden het speciaal om op het papier te werken en deden daarom ook echt hun best om er wat moois van te maken.

Ook kan je heel goed printen op het papier. Waardoor het ook geschikt is om kleurplaten net even iets extra’s te geven. Bovenstaand zie je een Sint Maarten kleurplaatje afgedrukt op A5 Star Night.

Wat ik zelf erg fijn vind is dat op de achterkant een speciaal plekje is om de naam van het kind op te schrijven, de datum wanneer het werkje is gemaakt en er is ook een plekje om te noteren wát het kind heeft getekend. Leuk om later terug te lezen! Met Papiertje! heb je dus echt goed materiaal in huis om wat moois te (laten) maken.

Waar te koop?

Papiertje! is te koop via hun eigen webshop Papiertje!, maar het is ook te koop bij Unieke Postkaarten. Deze webshop is ook van Wendy, zij verkoopt leuke kaarten. Wellicht kun je een bestelling met kaarten en papier combineren.

Afbeelding: Papiertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: