Pasta salami

pasta salami

Gerechten met pasta doen het hier altijd wel goed. Zo is de maaltijdsalade met pasta hier favoriet. Maar ik hou ook van variatie. Ik maakte nu eens pasta salami. Met heel veel verschillende groente! Een dikke hit hier en de pan ging helemaal leeg.

Wat heb je nodig?

  • Pasta; (volkoren) fusilli of penne bijvoorbeeld
  • Uitje
  • Champignons
  • Knoflook
  • Courgette
  • Paprika
  • Aubergine
  • Salami
  • Gepelde tomaten
  • Een pakje Passata di pomodoro (tomatenpuree)
  • Italiaanse kruiden

Hoe maak je pasta salami?

Kook je pasta volgens de verpakking gaar. Ondertussen kan je alvast verder gaan met de rest van het recept. Snijdt een uitje fijn. Snijdt de champignons in plakjes en de courgette, paprika en aubergine in blokjes.

Fruit het uitje in een ruime pan. Ik gebruik hiervoor een wok. Doe de salami erbij en bak lekker op. Als het uitje en de salami is gebakken, doe je rest van de gesneden groente erbij. Pers een of twee teentjes knoflook boven de pan en doe er lekker wat Italiaanse groente door heen. Snijdt de gepelde tomaten in stukjes en doe ook dit in de pan. Tot slot voeg je de tomatenpuree nog toe. Roer alles goed door elkaar.

pasta salami kaboutertuin

Eet smakelijk

Je kan de pasta en de saus alvast voor het opdienen door elkaar roeren. Wij kozen er echter voor om het aan tafel te doen, aangezien ik twee verschillende soorten pasta kook. Glutenvrije en volkoren pasta. De pasta is hier goed gekeurd, zeker voor herhaling vatbaar! De borden gingen helemaal leeg en er werd een tweede keer opgeschept.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: