Suikervrije pompoentaart (vegan)

Ik wilde al een hele tijd pompoentaart maken, maar het kwam er steeds niet van. Maar met het oog op de komende herfst wilde ik het toch graag eens proberen. Normaal ben ik te ongeduldig om te wachten tot mijn baksels zijn afgekoeld maar doordat ik nu tussendoor wat anders te doen had, had mijn baksel ruim de tijd om af te koelen in de koelkast. Daarna kon ik proeven. Ik vond het heerlijk!pompoentaart vegan

Wat heb je nodig voor de pompoentaart

Voor de bodem

♥ 2 cups pecannoten
♥ 1/2 cup havermout
♥ 1/2 cup kikkererwtenmeel
♥ 1/4 cup ahornsiroop
♥ 3 eetlepels gebroken lijnzaad
♥ 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
♥ 1 eetlepel gesmolten kokosolie
♥ 1 theelepel kaneel
♥ snufje zout

Voor de vulling

♥ 500 gram pompoen
♥ 100 gram santen
♥ 1/2 cup amandelmelk
♥ 1/4 cup kokosbloesemsuiker
♥ 1/4 cup ahornsiroop
♥ 3 eetlepels kikkererwtenmeel
♥ 1/2 theelepel nootmuskaat
♥ 1/2 theelepel gember
♥ 1 theelepel kaneel
♥ 1/2 theelepel vanille
♥ 2 kruidnagels (fijnmalen tot poeder)
♥ snufje zout

Hoe maak je de pompoentaart 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Stoom alvast de stukjes pompoen zo’n 10 tot 15 minuten tot de pompoen goed zacht is. Stomen kan heel makkelijk met de pompoen in een zeef die je op de pan legt met de deksel van de pan dan weer op de zeef. In de pan kook je dan een laagje water.

pompoentaart

Bekleedt de bodem van een taartvorm met bakpapier (gebruik een springvorm die niet groter is dan 24 cm, kleiner kan wel). Smeer de randen van de springvorm in met kokosolie.

Meng in een keukenmachine de droge ingrediënten voor de bodem en doe dit in een kom. Voeg nu u de gesmolten kokosolie en de ahornsiroop toe en meng goed. Schep het mengsel in het bekleedde bakblik en druk aan. Maak ook zijkantjes, maar niet te hoog. Zet de bodem na het klaarmaken in de koelkast.pompoentaart
Dan gaan we verder met de vulling voor de taart. Smelt au bain marie de santen en als dit gesmolten is haal de pan dan van de warmtebron af. De pan waar de santen in zit ga je mee verder. Van te voren is dus de pompoen gestoomd, en die kan nu met de rest van de ingrediënten voor de vulling bij de santen. Maak met een staafmixer hier een mooi glad mengsel van.

pompoentaart

Haal de bodem van de taart uit de koelkast en vul deze met het pompoenmengsel. Zorg dat dit goed verdeeld is over de bodem en goed aansluit aan de zijkanten.
Ik heb de oven na ongeveer 25 minuten op 160 graden gezet. In totaal is de taart 45 minuten in de oven geweest.
Laat de taart afkoelen buiten de oven en zet de taart als hij is afgekoeld nog 3 uur in de koelkast.

pompoentaart
pompoentaart

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: