Potato Twister Kruidenmix

Van de week liet ik jullie al zien hoe je zelf heerlijke potato twisters kunt maken en hiermee behoorlijk wat geld kunt uitsparen. Potato twister kun je nòg lekkerder maken als je er na het frituren nog wat kruiden overheen strooit. Natuurlijk kan je gewoon wat zout en paprikapoeder doen. Maar dat vind ik zo saai en ik wil altijd net even wat anders. Bovendien bevatten de aardappel- en patatkruiden in de winkel vaak E621 en gewoon geraffineerd zout, als het een kan wil ik deze twee niet gebruiken. Daarom heb ik zèlf een kruidenmix gemaakt. En wat is hij lekker geworden! Zeker een aanrader en deze blijft hier gewoon in het keukenkastje staan.

20160803_190846

Wat heb je nodig om deze potato twister kruidenmix te maken?

  • 5 eetlepels Keltisch zeezout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel witte peper
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemberpoeder (djahe)
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder

Zelf vond ik het Keltisch zeezout vrij grof in de kruidenmix. Het strooide ook niet lekker. Daarom heb ik alle kruiden in de blender gedaan en helemaal fijn gemalen. Dat ging hartstikke goed. Daarna heb ik de mix in een strooipotje gedaan. Met een strooipotje kan je het veel makkelijker over je potato twisters heen strooien! Als je gewoon fijnkorrelige zout gebruikt kan je direct alles in een pot doen, deksel erop en schudden maar.

20160803_190934

Voor de kruidenmix gebruik je relatief veel kruiden. Voor ons geen probleem want dit zijn kruiden die ik altijd standaard in huis heb. Mocht je hier nou niet veel van hebben, bij de toko hebben ze vaak bakjes met kruiden voor 1 euro per stuk! Deze bakjes bevatten ook nog eens meer kruiden dan de potjes die je in de winkel vindt.

Deze kruidenmix kan je heel makkelijk in grote hoeveelheden maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: