S trakteert op school

Ik weet nog goed hoe speciaal ik het vroeger vond om jarig te zijn op school. Om met je (zelfgemaakte) traktatie de klas rond te gaan. S mocht natuurlijk ook trakteren. Op zijn verjaardag zelf, want hij was op een maandag jarig. Hij was er zo trots op! Hij heeft de traktatie namelijk zelf gemaakt samen met zijn broer. Ik heb niet geholpen, alleen het denkwerk en de inkopen.

IMG_8674

We waren naar het strand geweest om foto’s te maken voor zijn verjaardagsuitnodiging. Ik had met hem afgesproken dat hij na het strand bezoek de traktaties mocht maken. Oma was ook mee naar het strand, en ze nodigde ons uit om te blijven eten. S wilde niet. En dat terwijl hij het eten wat we bij oma zouden gaan eten zo lekker vond. Na even uitvragen waaròm hij niet wilde blijven eten kwam er uit dat hij aan zijn traktatie wilde werken. Ja. Dat had ik natuurlijk beloofd. Onverwachte veranderingen zijn voor hem heel moeilijk en ik had het tenslotte afgesproken….

IMG_8627

Ik zette oma met L en F bij oma thuis af en ik reed met S naar ons huis, om de traktatie spullen allemaal op te halen. Probleem opgelost en allemaal blij. Bij oma thuis heeft hij dus alle bakjes gevuld. Samen met zijn grote broer. Ze gingen als een trein en ze vonden het ook echt leuk om te doen. Ik weet nog goed dat wij vroeger de dag voor onze verjaardag ook altijd onze eigen traktaties mochten maken (eventueel met hulp van mama natuurlijk).

IMG_8678

Ik hield het dit jaar lekker simpel. Zeker door de slapeloze nachten van F wilde ik het erg makkelijk houden en vooraf al klaar hebben staan. Je zal namelijk altijd zien dat hij onverwachts niet gaat slapen als ik met de traktatie bezig “moet”.

IMG_8679

De bakjes werden gevuld met een doosje rozijntjes, een rolletje Disney tape en een stempeltje. Lang leve de Action.

IMG_8674

Alle bakjes zette ik in een doorzichtige opbergbox van juist… de Action! Zo’n box is makkelijk rond te dragen en de kleuren van de bakjes komen er goed in uit.

IMG_8677

Voor de juffen wilde S perse uilen waxineglaasjes. Ik maakte die al eerder, had een tijd terug een voorraadje staan voor verjaardagen of andere gelegenheden, en S vond die zo ontzettend leuk dat hij vroeg of ik die voor de juffen ook wilde maken. Nou ja, vooruit. Al was een pak koeken wel een stuk makkelijker geweest 😉

Ik heb nog meer artikelen geschreven over trakteren! Ben je nog op zoek naar inspiratie? Kijk dan ook eens bij hartjes bakjes, Star Wars traktatie en traktatie pinspiratie. Misschien zit er wel iets voor je tussen?

 

 

One Comment on “S trakteert op school

  1. Goedeavond
    Ik wou graag weten hoe duur de bakjes kosten ik wou er 26 stuks

    Groetjes mandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: