Sinaasappel havermout met chocolade en munt

Ik heb heerlijk ontbeten vanmorgen met deze sinaasappel havermout met chocolade en munt! Ik wil dit ontbijt graag met jullie delen want ik vond het verrassend lekker! De combinatie van de warme havermout en chocolade, het bittere van de chocolade, het zoete van de sinaasappel en het frisse van de munt is echt lekker! Ik heb ook een portie voor morgen gemaakt zodat ik deze koud kan opeten. Je kan uit deze hoeveelheden dus twee porties uit maken! Als je meer porties wilt hebben verdubbel je het recept gewoon.

Sinaasappel havermoutWat heb je nodig?

– 2 sinaasappelen
– 55 gram havermout
– 150 ml rijstmelk
– 50 ml water
– 1 el cacaopoeder
– 1 tl vanillepoeder
– 1,5 stukje vivani 92% chocolade
– klein takje muntSinaasappel havermout

Hoe maak je de Sinaasappel havermout met chocolade en munt?

Snij 1 sinaasappel in schijfjes (zonder schilletjes) en pers één sinaasapppel uit. Rasp een half stukje chocolade fijn en breek het andere stuk in kleine blokjes.
Doe de sinaasappelsap samen met de rijstmelk en het water in een pannetje (ik had 100 ml sinaasappelsap, als er meer uit de sinaasappel komt doe dan minder water bij het rijstmelk/ sinaasappelsapmengsel en als er minder sap uit de sinaasappel komt, doe dan meer water bij het rijstmelk/sinaasappelsapmengsel).
Doe de havermout, cacaopoeder en de vanillepoeder bij het nat in het pannetje als het nat begint te koken. Roer de havermout goed door het nat heen. Kook even mee tot de havermout zacht is geworden.

Verdeel het mengsel over twee kommetjes en verdeel hier de sinaasappelschijfjes, geraspte chocolade en de chocolade stukjes overheen. Maak af met een takje of wat blaadjes munt. Laat het andere kommetje havermout afkoelen en als deze goed is afgekoeld zet je deze in de koelkast voor morgen. Je kan hem koud eten, maar natuurlijk kan je hem ook nog eventjes opwarmen in de oven. Zorg dan wel dat het kommetje vuurvast is.

Eet smakelijk!

Ben jij ook zo gek op havermout?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: