Sint Maarten; leuke ideeën van Pinterest

Volgende week is het alweer zo ver. Sint Maarten! Niet in alle delen van het land zal Sint Maarten gelopen worden. Bij ons wel. Een mooi feest vind ik het. De kinderen knutselen weken van te voren al aan een mooie lampion en gaan op 11 november dan met hun lampionnetje langs de deuren om te zingen. Meestal krijgen ze dan een snoepje of een mandarijntje.

Op Pinterest kan je altijd zulke leuke ideeën vinden, ook voor Sint Maarten heb ik een apart bord aangemaakt. Ik wil nu een aantal leuke pins die ik op mijn bord heb gepind met jullie delen. Eerst een paar sfeerfoto’s.

Sint Maarten sfeer

Voor ons past Sint Maarten eigenlijk heel goed bij de herfst. Ik heb er nooit over na gedacht om voor Sint Maarten ook wat extra te doen op de seizoenstafel. Maar eigenlijk kan het heel erg gemakkelijk!

Sint Maarten sfeer

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Sfeertafel ? Leuk zo met die verlichte lampionnetjes. Die lampionnetjes kan je vaak zo kopen in een zakje. Met een lichtsnoer op batterijtjes van de action heb je zo heel sfeervolle lampjes! Die popjes zijn trouwens ook heel erg leuk! Sint Maarten sfeerDeze Sint Maarten kaart van Heike Stinner kan je er leuk neerzetten op de seizoenstafel. Een leuk lijstje er om heen en klaar!

Sint Maarten sfeer
Sint Maarten poppen

Sint Maarten lampionnetjes

Als je nog van plan bent om een lampion (met je kind) te knutselen, dan heb ik op Pinterest ook nog leuke pins gevonden. Hier hoeft niet meer geknutseld te worden, de kinderen maken op school al een eigen lampion. Misschien kunnen jullie nog wat inspiratie gebruiken? Er zitten een aantal simpele bij, sommige zijn wat moeilijker. Kijken jullie mee?

Sint Maarten lampion
Een muis in de kaas
Sint Maarten lampion
Waldorf lantaarn
Sint Maarten lampion
Lampion met verschillende vlakken
Sint Maarten lampion
Slak lampion
Sint Maarten lampion
Paddenstoel lampionnen
Sint Maarten lampion
Silhouette lampion
Sint Maarten lampion
Lampion Vos

Er zitten mooie lampionnen bij he? Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren.

Nu ben ik eigenlijk benieuwd of jullie wat aan Sint Maarten doen? Maken jullie kinderen een lampion? Gaan jullie ook langs de deuren om liedjes te zingen? Laat het me hieronder in de comments weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: