Sinterklaas krans maken

Overmorgen komt de Sint alweer in het land. Ik vind het ontzettend leuk om ons huis ook leuk aan te kleden met wat Sintversiering. Het hoeft van mij niet te druk, maar wat leuke subtiele versieringen. Jaren geleden kwam ik dit idee al eens tegen op Pinterest volgens mij, ik maakte de krans toen ook al eens, in tweevoud. Ook een voor de kleuterklas van L. Juf heeft hem trouwens bewaard en gebruikt hem nog steeds ieder jaar, haha.

sinterklaas krans

Wat heb je nodig?

  • Een strokrans (action)
  • Lijmpistool en lijmpatronen (action)
  • Strooigoed (pepernoten, schuim en tumtummetjes etc)
  • Goedkope chocoladeletter
  • Chocoladekikkertjes
  • Chocolademuntjes
  • Pepernoten cadeaulint, ik kocht het destijds bij Leuke Lintjes

Hoe maak je het?

Als eerste zoek je een mooi plekje voor de chocoladeletter. Omdat deze het grootst is, plak je deze het eerst op, omdat deze de meeste plek inneemt. Het vastplakken doe je met het warme lijmpistool. Vervolgens ga je ál het snoepgoed door elkaar heen over de gehele krans plakken. Zorg dat je alles een beetje mooi verdeeld, dus bijvoorbeeld niet twee chocolademunten naast elkaar. Het pepernoten lint wikkel je mooi schuin om de krans heen en de beiden uiteinden plak je aan de achterkant vast. Tot slot maak je nog een ophangtouwtje aan de krans vast. Ik maakte dit gewoon van het pepernoten lint. Dit knoopte ik aan de achterkant van de krans vast, ik haalde het onder een aantal draadjes visdraad van de krans zelf door.

De krans is leuk he? Ga je er ook een maken?

2 Reacties over “Sinterklaas krans maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: