Snailmail; incoming & outgoing

Het snailmailen heeft een tijdje stil gelegen door andere bezigheden, maar vorige week kreeg ik een onwijs lieve snailmail van mijn zusje. Zó leuk weer. Het was voor mij een complete verrassing want het was al een tijd geleden dat ik haar had geschreven. Snailmail is eigenlijk gewoon ouderwetse post die door de brievenbus komt. Daar maak je dan wat moois van, zodat het voor de ander een feestje is om te ontvangen. Ik heb haar een snailmail terug gestuurd en vandaag laat ik jullie zien wat ik kreeg en wat ik stuurde. Kijk je mee?

Incoming snailmail

Er lag een envelop voor mij op de mat. Mijn zusje had voorzichtig al geïnformeerd of de post geweest was. Het was bevrijdingsdag en ik las op internet dat er op bevrijdingsdag in principe niet bezorgd zou worden. Toch kwam er voor mij wel post!

snailmailIk haal er en heus pakketje uit verpakt in cellofaanfolie. Het was zo een waar cadeau! En al die kleine spulletjes erbij zo mooi ingepakt en geordend. Dit zat in het pakketje: een kleurboekje voor volwassenen, een kus voor mijn zus, een poppetje op een houten stokje getekend, zo leuk! Een Nakd reepje, handcreme, post its, kaarsje, gelukspoppetje, scents, kaart van Grootzus en natuurlijk een brief en nog een geschreven kaartje.

Outgoing snailmail

Ik had al wat leuke ideetjes opgedaan voor een volgende snailmail, maar helaas heb ik daar de spulletjes nog niet voor in huis haha. Daar moeten we nog even op wachten dus.

snailmailDit was de envelop. Hier heb ik de snailmail in verzonden. Ik hergebruikte een cadeauzakje. Hier plakte ik een illustratie op dat ik uit een oud boek knipte. Ik heb wat boeken bij de kringloop vandaan die ik gebruik om plaatjes uit te knippen. Verder versierde ik de envelop met een adresstickers, stickers, washitape en een veer.

snailmailAls je de snailmail uit de envelop haalt dan heb je dit boekje in je handen. Het is bij elkaar gebonden met een stuk lint. Het boekje maakte ik door 2 stukken karton (Action) aan elkaar te plakken en ook zijn het twee stukken karton op elkaar.  Hiervoor gebruikte ik dus vier vellen.

snailmail

Je kan het boekje helemaal opvouwen. Het is een soort harmonica boekje geworden, dat ik aan de binnenkant helemaal versierde.

snailmailEn zo ziet het boekje er uitgeklapt helemaal uit. Ik heb er diverse vakjes in gemaakt zodat je daar spulletjes in kan bewaren.

Inhoud van het boekje

Hiervoor gebruikte ik onder andere design enveloppen van de Action. Een heb ik door de midden geknipt (de rode) en de mintgroene heb bol geknipt zodat het er mooi uit ziet. In het groene vakje stak ik de brief. In de rode deed ik allemaal stationairy spulletjes; kaarten, boekenlegger, adresstickers en hartjesstickers.

Ik plakte er een klein mini cadeauzakje in. Dit kocht ik ooit bij de Hemarkt. In het zakje deed ik wat goodies: stickers, glow in the dark sterren, post it boekje en wat kaarsjes. Aan de rechterzijkant van het boekje maakte ik een randje karton vast met washitape zodat ik daar wat cadeaulabels achter kon steken. De labels maakte ik zelf.

snailmailHet hele boekje versierde ik met plaatjes uit de knipboeken. De konijntjes vond ik zelf erg schattig.

Heb jij wel eens een snailmail gestuurd?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: