Snickers taart

Morgen ben ik jarig. Ik vier mijn verjaardag dit jaar niet. Toch nodigde ik gisterochtend mijn vriendinnen uit voor een kopje thee. Gewoon even gezellig met z’n allen samen zijn, want dat doen we toch eigenlijk veel te weinig. Voor de gelegenheid wilde ik graag wel wat lekkers maken. Maarja wat? Aan iets lekkers zitten in verband met diverse diëten wel wat eisen. Het moet glutenvrij, lactosevrij, vegan en suikervrij zijn. Ik wilde graag de snickers taart gaan maken. Deze voldoet namelijk aan alle eisen. Sowieso is iets met chocolade altijd een goed idee!

Wat heb je nodig

De taart bestaat uit vier lagen. Ik zal dan ook de ingrediënten per laag benoemen, dan blijft het iets overzichtelijker.

Bodem 
  •  1 cup ongebrande en ongezouten notenmix (ik gebruikte een mix hazelnoten, cashewnootjes en amandelen)
  • een halve cup ontpitte dadels
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eetlepels kokosolie
Pindalaag
  • 1,5 cup ongebrande en ongezouten cashewnootjes
  • 1 cup pindakaas (ik gebruikte de 100% pindakaas van AH)
  • 1 cup ontpitte dadels
  • een halve cup kokosolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 theelepels vanillepoedersnickers taart
Karamellaag
  • 3/4 cup ontpitte dadels
  • een kwart cup water
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepeltje vanillepoeder
  • een snuf Keltisch zeezout
Chocoladelaag
  • 125 gram ontpitte dadels
  • 100 ml soya room
  • 50 gr cacao
  • 75 gram kokosolie

Hoe maak je de snickers taart?

De snickers taart is een taart die je niet hoeft te bakken in de oven. Dat is echt heel erg fijn en makkelijk! Doordat de taart uit 4 lagen bestaat is het wel ietsje meer werk. Maar de taart is toch wel makkelijk te maken. Zeker als je vooraf alle dadels en nootjes al per laag afmeet en in het water later wellen. Zo had ik dus bakjes nootjes en dadels afgemeten klaar staan, op volgorde van de laag. Dan kan je namelijk aan een stuk doorwerken en dat scheelt echt tijd.

Bodem 

Zoek een springvorm. Zelf had ik er een van 24 centimeter doorsnede en dat was prima. Op de bodem legde ik een vel bakpapier en daarna deed ik de ring van de springvorm er om heen. De nootjes en de dadels laat je voorweken in het water, zoals ik hierboven al beschreven hebt. Ik heb het gewoon in wat warm water gedaan en ongeveer 30 minuutjes. Laat de dadels en nootjes uitlekken en doe ze in de blender of keukenmachine.

Vervolgens doe je er de (gesmolten) kokosolie bij. Bij mij ging het blenderen heel erg moeilijk dus ik deed er nog maar een klein scheutje water bij. Toen ging het al een stuk beter. Het hoeft niet helemaal puree te worden, want je mag best wel wat stukjes noot aantreffen in de bodem. Tot slot roer je de lepel cacao er nog door heen. Ik deed dat niet in de blender, want dat werd veel te droog voor mijn blender. Als je dat hebt gedaan dan verdeel je de bodem over je taartvorm een. Zet je taart ondertussen in de koelkast, terwijl je verder gaat met de volgende laag.

Pindalaag

Maak je blender schoon en begin met de volgende laag. Doe de cashewnootjes, de dadels, de (gesmolten) kokosolie en de ahornsiroop in de blender. Ga door totdat je een gladde massa hebt. Vervolgens doe je je mengsel in een kom. Roer de pindakaas en vanillepoeder goed door je mengsel heen. Haal je taartvorm uit de koelkast en breng voorzichtig je pindalaag aan. Zet je taartvorm weer terug in de koelkast en ga verder met de volgende laag.

Karamellaag

We gaan nu verder met de karamellaag. Die vind ik persoonlijk erg lekker. Deze stijft niet zo op en blijft een beetje smeuïg en dat is juist net zo lekker. Maak je blender schoon en doe de dadels, water en ahornsiroop in de blender. Ga door totdat je een gladde massa hebt. Voeg tot slot de pindakaas, vanillepoeder en het zout nog toe en meng nog even. Smeer de karamel uit over je taart en zet terug in de koelkast. Je kan nu verder met de laatste laag.

Chocoladelaag

De chocoladelaag is niet moeilijk om te maken. Doe de dadels samen met de (gesmolten) kokosolie in de blender en zet de blender aan. Als het meeste werk gedaan is voeg je de soya room toe. Laat de blender nog even draaien. Maal alles zo fijn mogelijk. Voeg tot slot de cacao toe. Mijn blender heeft daar soms weer wat moeite mee omdat de cacao het wat droog maakt. Als het niet goed met de blender dan haal je alles eruit en roer de cacao er gewoon zelf door heen. Klaar is je laatste laag! Smeer hem heel voorzichtig uit op je taart. De karamel is namelijk nog niet hard en heel kwetsbaar. Maar als je het voorzichtig doet dan lukt het wel.

De snickers taart moet nog even in de koelkast. Laat hem goed koud worden en opstijven. Ik had de taart ’s avonds gemaakt en ’s ochtends was hij perfect. Je kan de taart dan goed aansnijden.

Heb jij wel eens een snickers taart gemaakt? Wat is jouw favoriete taart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: