Beeldschermtijd: Leuke apps voor kinderen

De kinderen van tegenwoordig groeien op met beeldschermpjes. Ik ben er geen voorstander van, maar ik moet toegeven dat ook ik het soms wel erg handig vind om de kinderen te vermaken. Zeker rond etenstijd. Dan zijn de kinderen vaak al moe en hangerig. Mee helpen met koken hebben ze niet altijd zin in, dus dan is een leuke app op de smartphone een uitkomst.

Leuke apps

Pim en Pom

Pim en Pom zijn twee poezen. Ze gaan op safari. De kinderen worden met een verhaal, liedje en een spelletje in dit thema meegenomen. De kinderen kunnen dan wilde dierengeluiden raden. Het is een leuk interactief spelletje met verrassende elementen. Pim en Pom moeten over de krokodillen heen springen en je moet ze helpen ontsnappen aan de leeuw.

Bobbi in de dierentuin

Het beertje Bobbi kent iedereen wel volgens mij, bekend van de boekjes. Het beertje Bobbi gaat naar de dierentuin. De app biedt veel creativiteit aan kinderen. Kinderen kunnen zelf een filmpje maken en opnemen en een tekening maken of inkleuren.

Hill climb racing

Hill climb is een leuke race app. Het eerste leveltje kan mijn jongste ook spelen.

Poo

Poo is een app met een drol. Je kan Poo verzorgen, eten geven, laten douchen, met hem spelen etc. Een soort tamagochi van vroeger! Mijn kinderen blijven dit spelletje leuk vinden. Ze kunnen bijvoorbeeld ook geld sparen om kleding voor hem te kopen.

Wat zijn de favoriete apps van jouw kinderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: