Stoofpeertjes; zo maak je ze lekker zonder suiker

Wat ben ik altijd weer blij als het herfst wordt en ik de eerste stoofpeertjes op de markt zie liggen. Meteen de eerste keer neem ik ze mee. Ik ben namelijk dól op stoofpeertjes. Dit jaar maakte ik ze geheel suikervrij. Als je ze maar lang genoeg laat koken, met kaneel, worden ze vanzelf wel zoet. Ik deel met jullie mijn recept!

 

Wat heb je nodig

  • Stoofpeertjes
  • 2 kaneelstokjes
  • scheutje witte natuurazijn

Hoe maak je de stoofpeertjes?

Allereerst natuurlijk de peertjes schillen. Dat spreekt voor zich lijkt me.

Sommige mensen koken de peertjes graag in z’n geheel. Ik snijd ze meteen in partjes. Doorgaans in vieren, maar de peren die ik dit keer had waren vrij groot en sneed ik in (ik geloof) acht partjes.

Daarna was ik de peertjes altijd nog even. Door het snijden van het klokhuis komen er soms nog wat zwartige stukjes op de peren en dat wil ik niet.

Daarna doe je de peren in een grote pan en dan zet je ze onder water. Ik had een grote pan vol en deed er drie kaneelstokjes bij. Twee kan meestal ook wel.

Volgens grootmoeders recept doe ik er altijd een scheut witte natuurazijn bij. Daarna breng ik de peertjes aan de kook.

Ik laat ze een behoorlijke tijd koken. Zeker wel 3 tot 4 uur. Ik doe het altijd meer een beetje op gevoel en ik kijk goed naar de peren en proef af en toe even. Als ik vind dat de smaak goed is dan haal ik ze van het vuur.

Hoe langer je de peertjes laat koken, hoe roder ze van kleur worden en hoe dikker het sap wordt. En klaar zijn je peertjes! Ze zien er toch heerlijk uit? Zo smaken ze ook. Ik hou van stoofpeertjes! Mmmmmm

Maak jij ook wel eens stoofpeertjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: