Suikervrije ontbijtkoek

Ik dacht voorheen altijd dat normale ontbijtkoek gezond was. Maar als je kijkt naar de ontbijtkoeken van een bekend merk is het eerste ingrediënt glucose-fructosestroop (een vorm van geraffineerde suiker!!!). Het tweede ingrediënt is 38% roggebloem. Dat betekent dus dat er meer dan 38% suiker in de ontbijtkoek zit. De ingrediëntenlijst gaat namelijk op volgorde; het ingrediënt waar het meest van in zit staat vooraan in de lijst. Ik vind dat echt TE veel suiker. Dat is toch niet voedzaam meer?

Ik heb een heerlijk recept voor ontbijtkoek. Deze ontbijtkoek is suikervrij. Wij vinden hem heerlijk en de kinderen zijn er echt dol op. Vandaag deel ik het met jullie. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor de gezonde ontbijtkoek:

300 gram volkoren speltmeel
200 gram appelstroop, zonder toegevoegd suiker (bijv Zonnatura)
4 flinke theelepels kaneel
2 theelepels bakpoeder
8 eetlepels diksap  
200 ml melk, kan ook rijstmelk of havermelk

Verwarm de oven voor op 160 graden. Weeg en meet alle ingrediënten af en doe alles bij elkaar in een beslagkom.

 
Mix alles kort door elkaar heen en doe het beslag in een ingevette cakevorm.

Doe de vorm ongeveer 45 minuten in de oven. Houdt de cake goed in de gaten want het kan in ene snel verbranden. Prik met een sate prikker in de ontbijtkoek om te testen of het gaar is.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: